Volledig scherm
Het is in het Rat Verlegh Stadion een zoete inval van testspelers. © Kay int Veen

Proefspeler Polizzi maakt indruk met doelpunt: ‘Het liefst speel ik op 10 en verdeel ik het spel’

Wonderschoon is de curve die hij met zijn linkervoet aan de bal geeft die leidt tot zijn eerste doelpunt voor NAC. In een vriendschappelijk duel (Madese Boys, 1-7-zege) weliswaar, maar desalniettemin een prettige binnenkomer voor Luca Polizzi. 

De 23-jarige Belg, geboren in Brussel en meer Frans- dan Nederlandstalig, is er blij mee. Hij deed 45 minuten mee zaterdag in Made. ,,Met links ook, terwijl ik rechtsbenig ben. Heel mooi”, zegt de 1.75 meter kleine en creatieve middenvelder in het Nederlands om vervolgens over te schakelen op het Engels. ,,Mijn beste positie is die van nummer 10, maar ik kan ook als 6 of 8 worden gebruikt. Het liefst verdeel ik het spel.”

Opgeleid bij Racing Genk en debuterend als profvoetballer bij eerstedivisionist MVV (34 wedstrijden) dat hem voor een jaar huurde van de Belgen. ,,Ik heb in dat seizoen (2015/2016, red.) twee keer tegen NAC gespeeld, ik ken de club en het stadion.” Omdat Genk zijn aflopende contract niet verlengde week hij uit naar het Kroatische Inter Zapresic (22 wedstrijden) om in 2017 in Cyprus op te duiken. Inmiddels is Polizzi vrij om te gaan en staan waar hij wil, de Bredanaars kunnen hem gratis inlijven als ze besluiten om de proefspeler definitief te houden.

Op het mediterraanse eiland speelde hij voor Apollon Limassol (2 wedstrijden), Olympiakos Nicosia (18 wedstrijden) en Pafos FC (9 wedstrijden), allemaal clubs uitkomend op het hoogste Cypriotische niveau. ,,Mijn zaakwaarnemer heeft een belletje gekregen van NAC, zo ben ik hier terechtgekomen. Ik wil graag terug richting België om dichter bij mijn familie te zijn.”

Volledig scherm
Luca Polizzi (r.) in zijn tijd als MVV-speler, hij wordt de voet dwars gezet door Denzel Dumfries. © foto: Carla Vos