Volledig scherm
Boris Kudimbana stal de show tijdens het oefenduel met de Zundertse selectie. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Proefspeler Kudimbana steelt de show bij NAC

Terwijl de Oranje Leeuwinnen ten koste van Italië de halve finale van het WK bereikten, trapte NAC in een snikheet Zundert af voor de oefencampagne ter voorbereiding op het seizoen 2019/2020.

Dankzij treffers van Sydney Van Hooijdonk, Finn Stokkers en twee goals van Boris Kudimbana versloeg NAC, met Nacho Monsalve en na rust Pele van Anholt als aanvoerder, een verzameling amateurvoetballers uit de gemeente Zundert met 0-4. Ongetwijfeld vanwege het broeiende weer, ieder kwartier was er een drinkpauze, en de populaire dancefestivals Awakenings en Defqon was het opvallend rustig op Sportpark De Wildert.

In het oog springend, helemaal voor de puristen, was het spelsysteem waarmee Ruud Brood het overwegend jonge elftal de wei in stuurde. 4-4-2 in plaats van het klassieke 4-3-3 waaraan de laatste jaren krampachtig werd vastgehouden. Nieuwkomer Andrija Filipovic kwam afwisselend vanaf de rechterkant en dan weer vanaf links, switchend met Jordan van der Gaag. Van Hooijdonk met kort erachter Stokkers, beiden doeltreffend dus, vormden het koppel voorin. Fraai was het boogballetje van Yassine Azzagari achter de Zunderste verdediging waarmee hij vlak voor rust Stokkers in stelling bracht.

Van de oudgedienden startte alleen Arno Verschueren. Mounir El Allouchi en Alex Gersbach zaten vanwege lichte klachten op de tribune, Anouar Kali is niet fit.

Kudimbana

Brood zette in de tweede helft een compleet ander elftal aan het werk. Onder meer de vier proefspelers Tom Plezier, Matej Santek, Abdellah Yaisien en Kudimbana kregen 45 minuten. De boomlange Kudimbana pikte met een intikkertje zijn doelpunt mee, Loshi was tweemaal dichtbij maar ook onnauwkeurig in de afronding.

De mooiste aanval van de middag kwam tot stand via Marwin Reuvers en Bodi Brusselers, de twee spelers die aan Helmond Sport verhuurd mogen worden. Reuvers stuurde na zeventig minuten Brusselers weg die met een afgemeten voorzet Kudimbana bereikte. Met een listig hakballetje achter het standbeen bij de eerste paal liet de Belgische Congolees een technisch hoogstandje zien waarmee hij de eindstand op 0-4 bracht.

Aanstaande dinsdag (19.30 uur) vervolgt NAC de oefencampagne in Raamsdonksveer met een duel tegen RFC.

Zunderste Selectie - NAC 0-4 (0-2) - 15. Van Hooijdonk 0-1, 40. Stokkers 0-2, 66. Kudimbana 0-3, 79. Kudimbana 0-4.

NAC eerste helft: Olij; Schouten, Van Hecke, Monsalve, Mashart; Filipovic, Verschueren, Azzagari, Van der Gaag; Stokkers en Van Hooijdonk.

NAC tweede helft: Custers; Van Anholt, Neelen, Santek, Plezier; Agougil, Reuvers, Yaisien, Brusselers; Kudimbana en Loshi.

Volledig scherm
Andrija Filipovic voor NAC in actie in oefenwedstrijd tegen de Zundertse selectie. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen