Ivan Ilic is na zijn sterke seizoensstart opgeroepen voor Jong Servië.
Volledig scherm
Ivan Ilic is na zijn sterke seizoensstart opgeroepen voor Jong Servië. © BSR Agency

Prestaties Ivan Ilic bij NAC niet onopgemerkt in Servië

Het volwassen spel van Ivan Ilic is niet onopgemerkt gebleven in zijn vaderland. De Servische voetbalbond heeft de middenvelder, achttien lentes jong nog maar, opgeroepen voor het onder 21 team dat 6 en 10 september de eerste twee wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks op het programma heeft staan.

Voor Ivan Ilic, die dinsdag zijn oude club Rode Ster Belgrado de groepsfase van de Champions League zag bereiken, de bekroning van een sterke competitiestart waarin hij NAC met een fraaie kopbal de drie punten schonk tegen Cambuur. Én de bevestiging dat zijn keuze om naar Nederland te verkassen de juiste is. 

Ook zijn twee jaar oudere broer heeft een uitnodiging ontvangen voor de ontmoetingen met Rusland en Letland. Medio juni ontbrak Luka Ilic nog op het EK onder 21 na een wisselvallig seizoen met NAC waarin hij een kleine vijf maanden in de lappenmand zat. Eenmaal fit was het voor de aanvallende middenvelder te kort dag om een plekje in de selectie af te dwingen ondanks de drie interlands die hij met Jong Servië vorig jaar in september en oktober speelde.

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
945 stemmen