Volledig scherm
Teleurstelling bij NAC © BSR Agency
1
EINDE
2
  • Finn Stokkers 15'
  • Rúben Rodrigues 2'
  • Kevin Felida 37'

Pover NAC thuis onderuit tegen effectief FC Den Bosch

NAC raakt verder achterop in de strijd om de plaatsen voor directe promotie. Na de remise tegen Telstar volgde vrijdagavond een nederlaag in eigen huis tegen FC Den Bosch. De Bredanaars gingen met 1-2 onderuit.

Tegen FC Den Bosch had Ruud Brood één verrassing in petto: geen Luka Ilic in de basiself. Hij koos voor een middenveld met Jordan van der Gaag en Ivan Ilic in de centrale rol en Othmane Boussaid (links) en de van een lichte blessure teruggekeerde Mounir El Allouchi (rechts) op de flanken.

Bekijk hier de samenvatting van NAC - FC Den Bosch (premium)

De fans hadden nauwelijks hun plekje in het volle Rat Verlegh Stadion (17.824 toeschouwers) gevonden of de bezoekers hadden al gescoord. Het was de blikvanger van de laatste weken, Ruben Rodrigues, die zijn goede vorm onderstreepte. Na balverlies van Boussaid bezorgde Oussama Bouyaghlafen de bal bij de man die in 2018 nog in de hoofdklasse van het amateurvoetbal speelde. Rodrigues schoot raak: 0-1.

NAC werd ruw wakker geschud en dat bleek te werken. Want na de vroege tegengoal liet het bij vlagen goed voetbal zien. Aanvalsspel gepaard met vlotte combinaties tussen pleintjesvoetballers El Allouchi, Boussaid en Huseyin Dogan. Het was één van die drie die de verdiende gelijkmaker inleidde. Boussaid – op de brommer – passeerde twee man op links en gaf voor. Finn Stokkers schoot met links binnen bij de eerste paal.

Het was daarna wachten op de 2-1 die in de lucht hing. Pogingen van Dogan, Stokkers en Boussaid waren echter niet gevaarlijk genoeg. FC Den Bosch kon daar niks tegenover zetten, maar toch was het juist de ploeg van oud-NAC’er Danny Verbeek die op voorsprong kwam. Weer een belangrijke rol voor Rodrigues, deze keer was hij aangever. Kevin Felida schoot de 1-2 binnen. Het schoolvoorbeeld van effectiviteit.

Dubbele wissel

Na rust was er van het goede aanvalsspel van de Bredanaars niets meer te zien. Brood uitte zijn onvrede in de vorm van een dubbele wissel: Luka Ilic en Javier Noblejas vervingen Ivan Ilic en Jethro Mashart. Nog geen tien minuten later voerde hij al zijn derde wissel door. Brood ging vanaf minuut 69 all-in. Sydney van Hooijdonk voor verdediger Roger Riera.

Hielp het? Niet echt. NAC had veel balbezit, maar wat heb je aan de bal, als je er niks mee doet. Het leek nergens meer op na rust. FC Den Bosch verdedigde gegroepeerd en NAC was niet bij machte om een gat te vinden in de Bossche muur. Daardoor profiteerde NAC opnieuw niet van De Graafschap dat wéér punten verloor. Periodekampioen FC Volendam deed goede zaken, loopt uit en heeft nu vijf punten meer dan de Bredase ploeg.

Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Rösler, Riera (69. Van Hooijdonk), Mashart (60. Noblejas); El Allouchi, Ivan Ilic (60. Luka Ilic), Van der Gaag, Boussaid; Stokkers, Dogan.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen