Volledig scherm
© Pro Shots

Poolse doelman Karol Niemczycki gehaald voor de toekomst

BREDA – Karol Niemczycki is vanaf woensdag opnieuw neergestreken bij NAC. De 17-jarige doelman uit Polen draaide in de voorbereiding op dit seizoen al mee na een tip van Arek Radomski. De oud-speler van Heerenveen runt in Polen een voetbalschool waar Niemczycki zijn opleiding volgt. Als het papierwerk is afgerond, gaat hij zijn wedstrijden spelen bij de onder 19.


NAC heeft al drie keepers onder contract staan. Allemaal tot 2018. Jorn Brondeel wordt voor twee jaar gehuurd van Lierse SK en is de onbetwiste nummer een. Terwijl stand-in Andries Noppert op voorspraak van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar alsnog een nieuwe verbintenis kreeg en dit seizoen in de minuten die hij speelde een uitstekende indruk achter liet. Sven van der Maaten is de derde in de rij. Tenslotte traint het 18-jarige Belgische talent Kevin Truyts vaak mee bij het eerste. Truyts is tweedejaars A bij NAC en moet volgend seizoen de overstap naar de senioren maken.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.