Volledig scherm
NAC. © Pro Shots

'Politiestaking in het weekend treft ook NAC'

Horeca, evenementenorganisaties en NAC overwegen extra beveiligers in te zetten om de politiestaking komend weekend op te vangen. De gemeente Breda bekijkt de mogelijkheden om alle activiteiten gewoon door te kunnen laten gaan.

,,Het is nog niet 100 procent zeker dat de politieacties doorgaan", houdt een gemeentewoordvoerder een slag om de arm, ,,maar we hebben er alle begrip voor dat de politiemensen strijden voor een goede CAO. Tegelijkertijd zouden we het zonde vinden als hierdoor evenementen niet doorgaan.''

Tijdens de stapavonden in Breda op de actiedagen treedt de politie alleen op bij incidenten met de hoogste prioriteit, of als er duidelijke aanwijzingen zijn dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De gemeente heeft daarover overleg met horeca. ,,Zodat die zich daarop kan voorbereiden. Bijvoorbeeld door extra beveiligingsmensen in te zetten.'' De horeca wacht dat overleg af.

Ook NAC kijkt waar de gesprekken tussen politie en gemeente op uitlopen voordat de club maatregelen neemt. In het verleden zijn vaker wedstrijden geweest zonder aanwezigheid van politie. ,,Uitgangspunt is en blijft uiteraard een veilige voetbalwedstrijd'', zegt een gemeentewoordvoerder. Mogelijk zet NAC zelf extra beveiliging in en komt de politie alleen op afroep bij ernstige incidenten.