Volledig scherm
NAC - Feyenoord

Perica vertrekt bij NAC en is op weg naar Italië

BREDA – Stipe Perica heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld voor NAC en is donderdag vertrokken bij de Bredase club. Als hij het papierwerk bij Chelsea, die club die hem aan NAC verhuurde, in orde heeft gemaakt, vertrekt hij naar Italië.

Volgens de zaakwaarnemer van Perica hebben twee Italiaanse clubs interesse. "En Udinese staat als derde op standy-by. Uiteindelijk neemt Chelsea de beslissing waar hij gaat spelen."

Perica arriveerde in de zomer van 2013 bij NAC en speelde er anderhalf jaar op huurbasis. Daarin kwam hij tot 37 wedstrijden (competitie en beker) en negen doelpunten. Met de komst van Robert Maaskant in de winterstop verdween Perica definitief naar het tweede plan. De nieuwe trainer gaf de voorkeur aan Guyon Fernandez. Reden voor het management van de Kroatische jeugdinternational aan te sturen op een vertrek en hem bij een andere club onder te brengen.

​Met het vertrek van Perica voorkomt NAC dat het aan het einde van dit seizoen een boete moet betalen aan Chelsea, de Engelse club waar het de aanvaller van huurde. Deze week werd duidelijk dat in de huurovereenkomst een bepaling was opgenomen dat Perica dit seizoen minstens twintig wedstrijden in de basis moest starten. Als dat niet het geval zou zijn, zou NAC een geldboete moeten betalen aan Chelsea. Dat is nu voorkomen.

Het gerucht dat NAC achter Feyenoorder Mitchell te Vrede zou zitten, wordt ontkracht door technisch directeur Graeme Rutjes. "Wij hebben geen contact met hem gehad. Dat geldt ook voor Mikhail Rosheuvel."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement