Volledig scherm
NAC - fc Twente

Perica in de spits bij NAC, Gilissen terug op middenveld

ZUNDERT – Stipe Perica begint vrijdag (20.00 uur) tegen FC Groningen voor het eerst sinds een maand in de basis bij NAC. Topscorer Rydell Poepon verhuist daardoor naar de linkerflank. “Perica is een optie, maar ik maak morgen pas de opstelling bekend”, zei trainer Nebojsa Gudelj.

Desondanks was op de afsluitende training, net als tijdens de besloten sessie op woensdag, duidelijk te zien met welke elf NAC het gaat doen in het hoge noorden. Zo is ervoor de vaste bespelers op de positie van linksbuiten geen plaats. Jeffrey Sarprong speelde de hele wedstrijd tegen FC Twente, maar is in Groningen weer bankzitter. De van zijn kuitblessure herstelde Danny Verbeek moet ook plaatsnemen in de dug-out.

Verdedigend blok
Naast Perica keert ook Tim Gilissen terug in het elftal. Tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles zat hij nog op de tribune en tegen FC Twente hield hij de bank warm, maar Gudelj wil dat Gilissen samen met Kwakman het verdedigende blok vormt op het middenveld. Dat heeft Gilissen te danken aan het ontbreken van rechtsback Sepp de Roover (knieproblemen) waardoor Gill Swerts een linie zakt om de plek van zijn landgenoot achterin over te nemen. Naast De Roover ontbreekt alleen Adnane Tighadouini. Hij trainde donderdag al deels met de groep mee, maar is nog niet inzetbaar.

Geen zorgen
​Ondanks de vijftiende plaats op de ranglijst, maakt Gudelj zich geen zorgen. “We zijn afhankelijk van onszelf en moeten niet naar andere teams kijken. De motivatie en instelling is bij mijn spelers aanwezig om een goed resultaat te halen tegen Groningen.”


Vermoedelijke opstelling
Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Buijs, Bodor; Gilissen, Kwakman, Matic; Hooi, Perica en Poepon.