Rob Penders.
Volledig scherm
Rob Penders. © Soccrates/BSR Agency

Penders per direct weg: NAC ontslaat assistent telefonisch

Assistent-trainer Rob Penders is per direct vertrokken bij NAC. De 43-jarige Roosendaler, die aanvankelijk doorschoof na het ontslag van hoofdcoach Mitchell van der Gaag, heeft in een telefoongesprek van interim-directeur Nicole Edelenbos te horen gekregen dat hij is ontslagen. Ook assistent Maurice Verberne moet weg. 

De exit van Penders heeft te maken met de aanstelling van Ruud Brood als nieuwe trainer van NAC. De 56-jarige Brood neemt Regillio Vrede mee als assistent, waardoor er geen plaats meer is voor Penders en Verberne. De contracten van die twee liepen aan het eind van dit seizoen af, maar NAC kiest ervoor om de samenwerking per direct te beëindigen. De club kijkt naar een passende manier om afscheid te nemen van Penders. Jelle Ten Rouwelaar blijft wel actief bij NAC.

Na het vertrek van trainer Mitchell van der Gaag leidde het clubicoon deze week de trainingen in Zundert. Gisteren loodste hij NAC nog naar een oefenzege op Royal Antwerp (0-2).  Vrijdagmorgen kreeg Penders via een telefonisch gesprek te horen dat hij zijn koffers kan pakken. De Roosendaler, eerder tien jaar als speler actief in Breda, was bezig aan zijn vijfde seizoen als assistent-trainer bij NAC. Penders beschikte over een aflopend contract en kon in de winterstop nog geen duidelijkheid geven of hij na dit seizoen bij de club zou blijven.

Op eigen benen

Dat gaat dus niet gebeuren. Na het assistentschap van achtereenvolgens Eric Hellemons (interim), Robert Maaskant, opnieuw Hellemons (interim), Marinus Dijkhuizen, Stijn Vreven en Van der Gaag, gaf Penders eerder al aan sterk de behoefte te voelen om op termijn zelfstandig een vloot aan te sturen. De trainer is toegelaten tot de cursus coach betaald voetbal, net als NAC onder 19-trainer Willem Weijs.

In de winterstop kwam naar buiten dat Penders op een shortlist zou staan om trainer te worden van derdedivisionist Goes. De Zeeuwen kozen uiteindelijk voor Ruud Pennings. ,,Als NAC niet verder gaat met mij, zou de derde of tweede divisie een overweging kunnen zijn”, zei Penders in januari. ,,Omdat het nu niet aan de orde is, kan ik daar geen zinnig woord over zeggen. Mijn voorkeur is om bij NAC te blijven als assistent en daar mijn trainerscursus te doen.”

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen