Volledig scherm
© Pro Shots

Pedro verlaat NAC om te kunnen promoveren

DOETINCHEM - Luis Pedro ontbrak zaterdag tijdens de eerste oefenwedstrijd in Dinxperlo (DZSV) van zijn nieuwe club De Graafschap. „In de play-offs met NAC ben ik aan mijn hak geblesseerd geraakt. Ik denk dat ik nog een week apart moet trainen voordat ik bij de selectie aan kan sluiten. Maar ik verwacht ruim op tijd fit te zijn voordat de competitie begint", laat de verdediger weten in een interview met De Gelderlander. Daarin licht hij ook zijn keuze voor De Graafschap toe. „Ik kon ook bij NAC blijven, maar heb niet het gevoel dat ze met de huidige selectie voor het kampioenschap in de eerste divisie kunnen gaan. Met De Graafschap heb ik dat gevoel wél."

Pedro legde een eerste aanbieding even naast zich neer omdat hij meer voelde voor een overgang naar het Turkse Boluspor. „Ik ben in Turkije geweest en het contract zag er goed uit. Maar toch had ik mijn twijfels. Nee, niet vanwege de onrust in het land. Maar het communiceren en zo ging er toch anders dan in Nederland. Op een gegeven moment heb ik daarom besloten het niet te doen.” En besloot hij niet hij NAC te blijven maar te kiezen voor De Graafschap. "Mijn doel is zo snel mogelijk weer in de eredivisie te spelen."
In 2012 debuteerde hij bij FC Groningen al op het hoogste niveau, maar de laatste jaren lukte dat bij achtereenvolgens Veendam, FC Emmen en NAC niet meer. Maar het is inderdaad zo dat ik dat heel graag en zo snel mogelijk naar de eredivisie wil.
Pedro moet in Doetinchem de nieuwe leider in de defensie worden nu het centrale duo Ted van de Pavert en Robin Pröpper er niet meer is. „Ik ben snel en sterk en kan met veel ruimte in mijn rug spelen. Zeker in de eerste divisie is dat wel prettig. Ik heb al de nodige ervaring opgedaan en wil die graag overbrengen op mijn medespelers. Of ik een leider ben? Ik ben niet zo’n heel grote prater, maar durf wel wat te zeggen.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (36%)
  • Nee (36%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (28%)
525 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen