Volledig scherm
Paolo Fernandes. © Pro Shots

Paolo Fernandes keert terug bij NAC en meldt zich dinsdag in Zundert

Paolo Fernandes staat dinsdag op het trainingsveld in Zundert, dat zeggen goed ingevoerde bronnen. De Spanjaard wiens contract, dat in 2019 afliep, door Manchester City met twee jaar is verlengd tot medio 2021. Fernandes moet aanvallend gezien een van de belangrijkste gezichten van NAC worden. 

De kleine linkspoot (1.67 meter) die in augustus twintig jaar wordt, is de enige City-huurling van vorig seizoen die voor een tweede volledige jaargang terugkeert bij NAC. Voor Fernandes heeft de technische leiding een rol als nummer 10 in gedachten, kort achter de diepe spits. En niet zoals vorig seizoen op de flanken. 

Na een moeilijk jaar (25 wedstrijden, verdeeld over 8 basisplaatsen en 17 invalbeurten) waarin hij nooit het vertrouwen had van de vertrokken Stijn Vreven, de Belg gaf structureel de voorkeur aan Giovanni Korte en Rai Vloet, moet hij dit seizoen al zijn talenten tot volle ontplooiing laten komen. 

Horsfield

De bij NAC overbodige James Horsfield is bij Scunthorpe United opgedoken. De 22-jarige rechtsback mocht zaterdag een helft opdraven als testspeler bij de League One club, het derde Engelse niveau. Evenals Rai Vloet, in Italië gelinkt aan Frosinone, mag Horsfield ondanks een doorlopend contract tot medio 2020 vertrekken uit Breda. De verdediger probeert in Engeland een nieuwe werkgever te vinden. 

Volledig scherm
James Horsfield. © Pro Shots
  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.