Erik Palmer-Brown.
Volledig scherm
Erik Palmer-Brown. © Pro Shots

Palmer-Brown wordt bij NAC langzaam gebracht door Van der Gaag

Niet tevreden over de inbreng van zijn centrale duo, wisselde Mitchell van der Gaag zaterdag in de rust van NAC - Manchester City EDS zowel Menno Koch als Karol Mets voor Daan Klomp en Erik Palmer-Brown. Laatstgenoemde komt eraan volgens de trainer. 

De 21-jarige Amerikaanse City-huurling wedijvert met Mets om een plek naast Menno Koch die als aanvoerder (voorlopig) verzekerd is van een basisplaats. Van der Gaag is gematigd positief over Palmer-Brown. ,,Hij straalt rust uit, hoewel hij soms iets te gemakzuchtig is. Is wat later binnengekomen, met een trainingsachterstand ook. Hij heeft zich nu voor het eerst laten zien. Hij komt er langzaam aan."

Tegen Konyaspor werd Palmer-Brown nog als rechtsback gebruikt, maar dat geniet niet de voorkeur van de NAC-trainer. ,,Dat was meer om uit te proberen, omdat Sporkslede de enige rechtsback is in de selectie." Pele van Anholt staat vanwege blessureleed zoals bekend maandenlang buitenspel. 

Of naast Palmer-Brown, Arijanet Muric, Paolo Fernandes en Luka Ilic meer City-spelers komen, is niet geheel zeker. Van der Gaag: ,,We hebben er over gesproken, maar het is nog niet definitief. Het is leuk om ze erbij te hebben, maar het moet natuurlijk wel een meerwaarde hebben."

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen