Pa Pierre apetrots na droominvalbeurt Sydney van Hooijdonk bij NAC: ‘Great opening!’

Sydney van Hooijdonk kwam, zag en overwon. Met zijn eerste twee doelpunten in het betaald voetbal schoot de 19-jarige aanvaller NAC maandagavond eigenhandig langs Jong AZ (1-2), tot goedkeuring van pa Pierre.

Van Hooijdonk senior, die de doelpunten in de jaren ‘90 en ‘00 zelf aaneen reeg bij clubs als NAC, Celtic, Feyenoord en Fenerbahçe, laat op Twitter weten ontzettend trots te zijn. ‘Great opening of your account’, postte hij een dag na het flonkerende optreden van zijn zoon.

Op de fotocollectie zijn, naast twee foto’s van een juichende Sydney, een glunderende Pierre te zien. De 46-voudig international (14 doelpunten) zag op de tribunes van het Yanmar Stadion in Almere met eigen ogen toe hoe Sydney zijn eerste doelpunten in het betaald voetbal liet aantekenen. 

Nababbeltje

,,Een nababbeltje gaat er sowieso komen”, voorspelde Sydney maandagavond al. ,,Ik heb een hoop boze nababbeltjes gehad. Ik denk dat mijn pa nu wat blijer zal zijn.” 

Niets bleek minder waar. Op het Twitteraccount van Pierre is te zien hoe Sydney met zijn naasten het glas heft op zijn eerste twee treffers bij de senioren. 

‘Mijn droom komt uit’

Sydney van Hooijdonk.
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk. © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3524 stemmen