Volledig scherm
Andries Noppert

Overbodige Noppert verlengt bij NAC met dank aan Ten Rouwelaar

BREDA - Doelman Andries Noppert (22) heeft zijn contract bij NAC met twee seizoenen verlengd. Dit is gebeurd op voorsprak van Jelle ten Rouwelaar, die vanaf het nieuwe seizoen gaat fungeren als keeperstrainer. Opvallend, omdat Noppert in april nog te horen kreeg dat zijn optie niet gelicht werd en dat hij derhalve geen nieuw contract zou krijgen. De club vond dat hij te weinig progressie had geboekt.

De 22-jarige doelman kwam twee seizoenen geleden over van SC Heerenveen en keepte één officieel duel voor NAC, dit seizoen tegen Almere City (1-1).

Door de afmelding van Wouter van der Steen, de doelman van Helmond Sport was lange tijd in gesprek met NAC maar verkoos een reserverol bij Heerenveen boven de concurrentiestrijd in Breda, en die van de Manchester City keepers Angus Gunn en Ian Lawlor moest NAC noodgedwongen op zoek naar een nieuwe doelman. Iemand die Jelle ten Rouwelaar zou moeten opvolgen. Met het vastleggen van Sven van der Maaten, die afgelopen seizoen op amateurbasis voor NAC uitkwam, werd een eerste aanzet gegeven. Met de verrassende terugkeer van Noppert heeft NAC nu twee goalies. Het is nu wachten op een doelman die samen met Noppert de strijd aan moet gaan om de opengevallen plek tussen de palen.

Met dank aan Ten Rouwelaar blijft de lange doelman nu dus alsnog in Breda. "Andries en ik hebben twee seizoenen lang intensief met elkaar samengewerkt, dus ik weet precies wat zijn potentie is. Hij is nog jong en heeft nog een heel leven voor zich, maar op de lange termijn kan hij uitgroeien tot een volwaardige basisspeler. Daar gaan wij samen keihard aan werken", zegt Ten Rouwelaar op de clubsite van NAC.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3196 stemmen