Volledig scherm
Roger Riera Canadell op het stadhuis in Breda voor het beroemde schilderij La rendición de Breda (de overgave van Breda) van Diego Velázquez. © NAC

Opnieuw Spaanse verdediger voor NAC: Roger Riera tekent voor twee jaar

Met meer dan honderd wedstrijden in de Segunda División B in de benen heeft NAC met Roger Riera Canadell (24) andermaal een Spaanse voorstopper in huis gehaald die weet wat het is om op een lager niveau de strijd aan te gaan. 

De centrale verdediger tekent voor twee jaar met een optie voor een extra jaar en sluit maandag in Zundert aan. De statistieken van Canadell verraden dat hij gemaakt is voor het betere sloopwerk en de fysieke confrontaties niet schuwt. De afgelopen drie seizoenen werd hij bij Celta B en Villarreal B achtereenvolgens elf, negen en negen keer op de bon geslingerd. 

De Catalaan genoot een deel van zijn opleiding bij FC Barcelona, stapte vervolgens op het vliegtuig naar Engeland om bij Nottingham Forest aan de slag te gaan en keerde terug naar Spanje om zijn carrière van de grond te krijgen. Sinds januari 2016 heeft hij onafgebroken op het Spaanse derde niveau gespeeld. Anderhalf jaar bij de reserves van Celta, gevolgd door twee jaar bij het tweede van Villarreal waarmee hij strandde in de play-offs om promotie naar de eerste divisie. Op 2 juni speelde hij zijn laatste wedstrijd. 

Spaans hart

In navolging van Madrileen Nacho Monsalve (25) heeft NAC met Riera Canadall een tweede breker uit Spanje voor het hart van de defensie op de kop getikt. In beide gevallen zijn ze transfervrij opgehaald door technisch directeur Tom Van Den Abbeele die houdt van pure verdedigers die bovenal eerst hun man uitschakelen.

Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © Kay int Veen