Volledig scherm
Het Rat Verlegh-stadion in Breda. © Proshots

Open Dag NAC waarschijnlijk zonder oefenwedstrijd

BREDA – De traditionele oefenwedstrijd tijdens de Open Dag, die zaterdag in het Rat Verleg Stadion gehouden wordt, gaat waarschijnlijk niet door. De kans is groot is dat NAC met de eigen selectie elf tegen elf gaat spelen. “We zijn nog met een aantal opties bezig, maar de kans is inderdaad reëel dat we ervoor kiezen om niet te oefenen tegen een andere club.”

Dat zegt technisch directeur Hans Smulders donderdagmiddag. Dat heeft volgens Smulders met verschillende aspecten te maken. “Veiligheid, financiën en sportief moet het plaatje honderd procent kloppen. Anders opteren wij voor een andere invulling. Wij hebben een hele lijst tegenstanders van de lokale driehoek gekregen waar we niet tegen mogen spelen. Dat zijn er zo’n twintig, clubs uit Nederland en België. Daar lopen allemaal verschillende lijnen van supporters tussen waartussen mensen met stadionverboden zitten.”
Daarnaast vragen clubs van een hoger niveau, met name uit het buitenland, veel geld. Geld dat NAC liever besteedt aan de versterking van de selectie of andere zaken die de club ten goede komen. “We zijn in de eindfase nu met het beloftenteam van Liverpool bezig geweest, maar die hebben afgezegd omdat ze niet op volle sterkte kunnen komen en te weinig spelers van het eigen team ter beschikking hebben.”
Een tegenstander uit pak ‘m beet de eerste divisie van Israël of Turkije ziet Smulders niet zitten. “Wij zitten aan het einde van de voorbereiding en in de opbouw naar Sparta volgende week en het begin van de competitie op 5 augustus willen we een tegenstander van formaat die goed tegenstand biedt.”
NAC probeert nu voor dinsdag of woensdag een extra oefenwedstrijd in te plannen om het gemis van een sparringpartner voor de Open Dag enigszins te kunnen compenseren.