Guus Til viert de 0-2.
Volledig scherm
Guus Til viert de 0-2. © BSR Agency
0
EINDE
3
  • Guus Til 33' 54'
  • Albert Gudmundsson 90'

Ook NAC kan AZ geen halt toe roepen

NABESCHOUWINGMet een opvallend aanvallend ingestelde ploeg probeerde NAC-trainer Mitchell van der Gaag vrijdagavond het in blakende vorm verkerende AZ te bestrijden. Dat lukte slechts ten dele. NAC stond uiteindelijk ‘gewoon’ met lege handen: 0-3.

De eerste grote kans was zelfs voor NAC, toen Robert Mühren in de zevende minuut vanaf de linkerflank op het doel van Marco Bizot afstormde. De bal bleef na het schot van Mühren onder het lichaam van de AZ-keeper hangen, zodat de verrassende 1-0 uit bleef.

NAC hield vervolgens lange tijd behoorlijk goed stand, mede omdat enkele AZ-spelers veel moeite hadden met het door de regen spekgladde veld. Uit het niets viel na ruim een halfuur toch de 0-1. Na een voorzet van de rechterflank mocht de volledig vrijstaande Guus Til op een paar meter voor Benjamin van Leer de hoek uitzoeken.

Wankelen

De thuisploeg was zichtbaar aangedaan door de zoveelste tegenslag en wankelde. Meer tegentreffers bleven echter uit voor rust en het werd zelfs nog bijna gelijk toen Gervane Kastaneer na een voorzet van Sullay Kaikai hard op de paal schoot.

Met Pele van Anholt in plaats van de ongelukkig spelende Khalid Karami probeerde NAC in de tweede helft de achterstand te repareren. De Bredanaars zetten hoog druk, maar dat werkte al snel averechts. Bij een uitbraak stuurde Calvin Stengs de bal gevoelvol de diepte in. Guus Til won het sprintduel van Karol Mets en schoot koel in de verre hoek: 0-2. Van Leer voorkwam een paar minuten later met een prachtreflex op een inzet van spits Björn Johnsen dat het al snel 0-3 werd; aan de andere kant krulde Sullay Kaikai de bal van net buiten de zestienmeter niet ver naast het AZ-doel.

Geen ommekeer

Met Mounir El Allouchi voor Gianluca Nijholt en Giovanni Korte voor Kaikai bracht Van der Gaag nog wat vers bloed binnen de lijnen, maar het zorgde niet voor een ommekeer in de wedstrijd. Kastaneer dwong met een poeier doelman Bizot nog wel een keer gestrekt te gaan, maar AZ speelde de voorsprong professioneel over de streep. In de laatste minuut deed ook invaller Albert Gudmundsson nog een duit in het zakje. De IJslander schoot op aangeven van Idrissi koelbloedig raak en bepaalde daarmee de eindstand: 0-3.

NAC moet met net als vorige week na de vrijdagse nederlaag afwachten hoeveel punten de concurrenten in de rest van het weekend bijeen sprokkelen. En dan mogen Van der Gaag en consorten zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Ajax.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen