Volledig scherm
Güvenc haalt uit, Rommens is net te laat © ProShots

Onmachtig NAC verliest thuis van MVV: 1-2

BREDA – NAC heeft het eerste puntenverlies van de competitie te pakken: MVV won in Breda met 1-2 en bezorgde NAC daarmee de eerste nederlaag van het seizoen nadat het de eerste twee wedstrijden van Jong FC Utrecht (4-1) en Achilles'29 (2-1) had gewonnen.

In de eerste helft stond NAC veel onder druk en creëerde het aanmerkelijk minder dan de bezoekers, die voor vanavond nog maar een puntje hadden. De 0-1 van de grote spits Thomas Verheydt na een kwartier spelen paste in het spelbeeld van een gevaarlijker MVV. NAC kreeg het niet echt voor elkaar veel gevaarlijk te worden en worstelde zich naar de rust. Gianluca Nijholt was het dichtst bij een treffer, maar zag zijn indraaiende voorzet raakte op het half uur de paal.

In de tweede helft was het binnen twee minuten raak, toen Kevin van Diermen van dichtbij de bal tegen de touwen joeg na terugleggen van Dessers. Net na het uur werd het nog moeilijker voor NAC toen de debuterende Thomas Verschueren met rood weg werd gestuurd na lichtjes neertrekken van Güvenc. Tot overmaat van ramp verdween ook de vrije trap van Ciranni in de linker bovenhoek.

NAC had daarna een paar kansjes, maar mocht vooral niet klagen dat de gasten een aantal overtalsituaties slecht uitspeelden.

Trainer Marinus Dijkhuizen zag ook nog Olivier Rommens en Thomas Agyepong geblesseerd uitvallen. Het is hoogst onzeker of het tweetal maandag inzetbaar is in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

NAC - MVV 1-2 (0-1) - 14. Verheydt 0-1, 47. Van Diermen 1-1, 68 Ciranni 1-2.
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Sporkslede (NAC), Ciranni en Guvenc (MVV)
Toeschouwers: 12.556
NAC: Brondeel; Sporkslede, Rommens (37. Verschueren), Van Diermen, Smith-Brown; Stans, Nijholt, Haemhouts; Agyepong (75. Faupala), Dessers en Brusselers (58. Barker).

Tweets by yadranblanco