Volledig scherm
© Pro Shots

Ongewijzigd NAC op zoek naar de punten in Waalwijk (video)

ZUNDERT – Voor het tweede keer dit seizoen voert Marinus Dijkhuizen geen wijzigingen door in zijn opstelling. Hij begint vrijdag (20.00 uur) tegen RKC met exact dezelfde elf als vorige week tegen Jong PSV en wil de teleurstellende 1-1 wegspoelen met een zege.

Dat betekent dat Ashley Smith-Brown gewoon kan aantreden in Waalwijk. De linksback ging woensdag eerder naar binnen vanwege klachten aan de enkel, maar is fit genoeg om te starten. De Engelsman heeft inmiddels wel te maken met serieuze concurrentie van de Belg Charni Ekangamene die een uitstekende indruk maakt op de technische staf.

Jeff Stans ontbreekt zoals bekend tegen RKC. De middenvelder heeft een enkelblessure en wordt voor de tweede wedstrijd op rij vervangen door Mounir el Allouchi die samen met Gianluca Nijholt en Robbie Haemhouts het middenveld vormt. De teruggekeerde Olivier Rommens, hersteld van zijn blessure, begint op de bank. “Ollie zit er dicht tegenaan. Tot zijn blessure heeft hij het heel goed gedaan. Hij moet zich richten op de twee controlerende posities op het middenveld waar Robbie en Gianluca spelen en de opbouwende positie achterin.”

Voorin heeft Dijkhuizen weer de beschikking over Thomas Agyepong. De Ghanees lag er evenals Rommens een paar weken uit, maar zal tegen RKC waarschijnlijk als invaller zijn opwachting maken. Brandon Barker, Cyriel Dessers en Giovanni Korte vormen het aanvallende trio. “In de voorhoede zit een stijgende lijn. Vorm, fitheid, de gewenning met elkaar: alles gaat beter”, vindt Dijkhuizen. “Terwijl we deze week opnieuw volle bak bezig zijn geweest met de opbouw van achteruit. Dat moet inderdaad beter.”

Nieuw lijstje
Wie vrijdag de strafschop neemt als scheidsrechter Reinold Wiedemeijer er een toekent aan NAC, houdt Dijkhuizen nog voor zich. Specialist Stans ontbreekt dus vanwege een blessure en Cyriel Dessers heeft na zijn recente missers zijn beurt verspeeld. “Het liefst heb ik een spits. Penalty’s zijn goed voor zijn doelpuntentotaal. En voor een club is het ook goed om een topscorer in huis te hebben. Morgen, op de dag van de wedstrijd, maak ik mijn lijstje met de drie nieuwe spelers bekend.”

Opstelling
Brondeel; Sporkslede, Verschueren, Van Diermen, Smith-Brown; Nijholt, El Allouchi, Haemhouts; Korte, Dessers en Barker.

Trsining van NAC op 15 september 2016.