Volledig scherm
© Pro Shots

Ongewijzigd NAC gaat voor tweede zege in vijf dagen

ZUNDERT – NAC moet het vrijdag (20.00 uur) tegen RKC opnieuw doen zonder aanvoerder Robbie Haemhouts. De middenvelder is donderdag uitgebreid getest, maar ondervond bij het sprintwerk te veel last van zijn hamstring.

“Ik had gehoopt dat het van korte duur was”, zegt trainer Stijn Vreven. “Had niet verwacht dat de ultieme test vandaag (donderdag) negatief zou uitpakken. Als hij vol moet gaan, voelt hij nog iets. We willen geen risico nemen.”

Vreven houdt derhalve vast aan dezelfde elf namen als maandag tegen FC Dordrecht. Afgaande op de afsluitende training vervangt Olivier Rommens voor de tweede keer in vijf dagen Haemhouts. De meer aanvallend ingestelde Jeff Stans en Mounir el Allouchi beginnen wederom op de bank. Jari Oosterwijk keert weer terug in de wedstrijdselectie en begint op de bank.

Vreven: “De zege tegen Dordrecht heeft ons een boost gegeven. Als ik de ploeg het laatste kwartier de overwinning over de streep zie trekken, vind ik dat wij op de juiste weg zijn. Daar hebben wij de steun van de supporters hard bij nodig. Winnen brengt veel teweeg.
Het eerste wat ik wilde zien is een ploeg die vanuit een goede organisatie op de nul kan spelen. Ik ben zes wedstrijden ver, vier keer hebben we de nul gehouden. Daar ben ik zeer tevreden over. Evenals over de bereidwilligheid van de spelers en de teamafspraken die worden nagekomen.”

In tegenstelling tot het duel met FC Dordrecht maandag zitten er vrijdag 3.000 toeschouwers meer op de tribune, heeft de Bredase club bevestigd. NAC zegt dat inclusief seizoenkaarthouders ruim 14.000 mensen naar het stadion komen. Maandag waren dat er nog 11.456.

Vermoedelijke opstelling
Brondeel; Horsfield, O’Neill, N Toko, Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Rommens;
Verbeek, Dessers en Agyepong.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.