Volledig scherm
Richelor Sprangers vertrekt vrijdag richting Haïti voor een tweeweekse trip met het nationale jeugdteam. foto Edwin wiekens /pix4profs

Onfortuinlijke Sprangers blesseert zich op Haïti

WILLEMSTAD – Het zit Richelor Sprangers niet bepaald mee tijdens zijn Haïtiaanse trip. De aanvoerder van de A1 van NAC heeft op het Caribische eiland een schouderblessure opgelopen en is sinds twee dagen geveld door de griep. “Ik heb heel erg moeten wennen de eerste dagen.”

De 18-jarige spits uit Teteringen, geboren op Haïti en op zijn vierde door zijn biologische ouders weggegeven ter adoptie, is voor het eerst opgeroepen voor de nationale jeugdploeg van Haïti. Na een trainingskamp van een week in de hoofdstad Port-au-Prince, verblijft hij sinds het weekend op Curacao waar hij met Haïti onder 20 kwalificatiewedstrijden afwerkt voor het jeugd-WK in 2017. De geblesseerde Sprangers zag hoe zijn teamgenoten Saint Lucia in het eerste groepsduel met 5-1 versloegen. Maandagavond staat de wedstrijd tegen Cuba op de rol. Ook dat duel moet Sprangers noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. “Door de blessure loopt het helaas nog niet zoals ik gehoopt had.”

Sprangers raakte tijdens een krachttraining geblesseerd toen een van de gewichten van het apparaat naar beneden viel. In een reflex probeerde de speler het gewicht op te vangen en blesseerde daarbij zijn schouder.

Woensdag volgt het derde en laatste groepsduel van Haïti tegen Trinidad & Tobago. Sprangers hoopt dat hij in die wedstrijd zijn debuut kan maken voor Haïti.
De nummers een en twee plaatsen zich voor de kruisfinales. Alleen de winnaar van de finale van Caribische zone plaatst zich uiteindelijk voor het WK.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen