Volledig scherm
© Pro Shots

Olivier Rommens vindt alles leuk, als hij maar speelt

BREDA - Olivier Rommens maakte vrijdagavond zijn debuut bij NAC als centrale verdediger. "Dat is natuurlijk wennen", zegt de kleine Belg, die afgelopen zomer als middenvelder van Jong PSV naar NAC kwam. Naast Kevin van Diermen hield hij zich tegen Jong FC Utrecht knap staande. "Op een foutje na heb ik het denk ik goed gedaan", zei Rommens na afloop timide.

Trainer Marinus Dijkhuizen had het vooraf niet anders verwacht. Hij ontdekte hem in de voorbereiding als ‘de beste optie’ voor zijn tekort aan centrale verdedigers. „Ollie is een winnaar, een superprof met superbeleving, een speler waarin het publiek zich herkend. Ollie kan gewoon goed voetbalen.” Hij gooide de Belg daarom vrijdagavond met een gerust hart voor de leeuwen. „Als de trainer het aandurft, dan ik ook”, zei Rommens vooraf. „Ik vind spelen leuk. Voetbal is het leukste dat er is. Achterin is het voor mij uiteraard wennen, maar op den duur wordt ook dat leuk.”
Na dertien minuten kreeg Rommens (als eerste van de avond) al zijn eerste open doekje van het publiek. Vakkundig ontfutselde hij de snelle aanvaller Rodney Antwi de bal. „Natuurlijk deed me dat goed. Daarna ga je ook iets gemakkelijker spelen.” Een keer maar ging Rommens voor zijn gevoel de mist in. Na een curieuze omschakeling (een harde pass van Verbeek, ketste via het lichaam van de scheidsrechter de andere richting in) spurtte Utrecht-spits Antwi de diepte in en scoorde de 2-1. "Ik had met hem mee moeten lopen, maar ik besloot te stappen. Dat is typisch zo'n moment dat je op die plek nog te weinig ervaring heb om het goede te doen. Gelukkig scoorde Bodi daarna snel de 3-1." Daarna was het immers weer feest in het stadion. "Naar het einde toe werd het volgens hem alleen maar leuker. „Het kippenvel stond op mijn lijf. Ik had veel gehoord over dit publiek, maar als je daar na het ererondje staat voor die tribunes, weet je pas echt wat ze bedoelden.”

poll

NAC moet een nieuwe keeper halen

NAC moet een nieuwe keeper halen

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
1046 stemmen