Olij na zeperd NAC: ‘Duidelijk zeggen wat we van elkaar verwachten, het is geen amateurvoetbal’

videoVijf wedstrijden, twee punten. NAC-doelman Nick Olij vindt crisis nog een te zwaar woord, maar weet dat zijn ploeg in een zware periode zit. ,,Die omslag moet nu wel een keer gemaakt worden.”

In Almere zag hij zijn ploeg een kansloze pot spelen. ,,Ik vond dat we vrij weinig hebben gecreëerd voor rust, weinig gecombineerd, weinig in ons spel gekomen. De duels, die heb ik het meeste gemist. Na rust verwacht je een beter NAC, maar... tja, we lopen met een 1-0 verlies van het veld af.”

Na de vierde wedstrijd zonder zege zei Olij dat iedereen zich het zwart voor de ogen moest trainen. En nu? ,,Ja, vriend, ik weet het ook niet meer. Je kunt wel nog harder gaan trainen, maar ik denk dat we nu met elkaar moeten gaan zitten en gewoon de waarheid vertellen. Niet alleen de trainer het woord laten doen. Gewoon duidelijk zeggen wat we van elkaar verwachten. Je bent oud en wijs genoeg, het is geen amateurvoetbal meer. We zijn bezig met een traject en daarin moet je volwassen worden.” 

Volledig scherm
Nick Olij © BSR Agency
  1. De mooiste foto's van de bekerstunt van NAC tegen PSV
    Fotoserie

    De mooiste foto's van de bekerstunt van NAC tegen PSV

    Een bij vlagen flitsend NAC zorgde donderdagavond voor een enorme bekerstunt door negenvoudig winnaar PSV uit het toernooi te stoten. Dankzij doelpunten van Othmane Boussaid (54ste minuut) en Ivan Ilic (73ste minuut) won de ploeg van interim-trainer Willem Weijs met 2-0 van de kwakkelende topclub uit Eindhoven. Tussen de treffers door werd PSV-verdediger Timo Baumgartl met rood van het veld gestuurd. Dit zijn de mooiste foto's van een memorabel Avondje NAC.