Olij baalt na nederlaag bij Roda JC van penaltymomenten: ‘Als team zijn we benadeeld’

VIDEOMede dankzij twee (dubieuze) strafschoppen en een rode kaart ging NAC vrijdagavond onderuit bij Roda JC (4-2). Doelman Nick Olij stopte één van de strafschoppen, maar veroorzaakte enkele minuten later een nieuwe, die wel werd benut.

 1. ‘Hilterman verdient het niet om ooit nog een geel shirt te dragen, onbestaanbaar, Edwin de Graaf weet dat’
  PREMIUM
  Column

  ‘Hilterman verdient het niet om ooit nog een geel shirt te dragen, onbestaan­baar, Edwin de Graaf weet dat’

  In de eerste 26 seconden van zijn gewraakte kampioensspeech zegt hij zeven keer ‘ik’. Zeven keer! Ja, Jeredy Hilterman is vooral héél erg bezig met… Jeredy Hilterman. Ook de lichaamstaal van zijn ex-ploeggenoten van FC Emmen op de achtergrond spreekt boekdelen. Een mix van ongeloof en plaatsvervangende schaamte. ‘Wat staat die malloot daar nou te raaskallen?’, lijken ze collectief te denken.
 2. ‘Roep deze giftige trend bij NAC een halt toe en keer rap terug naar de oude normen’
  PREMIUM

  ‘Roep deze giftige trend bij NAC een halt toe en keer rap terug naar de oude normen’

  Schandalig. Beschamend. Misselijkmakend. Dat is het gedrag van een deel van de NAC-supporters tijdens de verloren nacompetitiewedstrijd in Den Haag. Toiletten worden met het k-woord beklad en vervolgens gesloopt. Dieptepunt is het ‘Kanker Den Haag’-spreekkoor in de tweede helft. En dat uitgerekend in ’s-Gravenhage waar dat vreselijke woord al decennialang het meest gebruikte bijvoeglijk naamwoord is en daardoor diep verankerd zit in de spreektaal.