Volledig scherm
Roger Riera bedankt het publiek na de derde zege dit seizoen © BSR Agency

Nooit eerder won NAC de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen

De overwinning van NAC op Cambuur vrijdagavond gaat de boeken in. Nooit eerder won de Bredase ploeg in de eerste divisie of eredivisie zijn eerste drie competitieduels.

Dat blijkt uit cijfers van statistiekenbureau Gracenote. Sinds de invoering van het betaalde voetbal, in alle jaren dat NAC uitkwam in de eerste divisie of in de eredivisie, is de ploeg er niet in geslaagd de eerste drie competitiewedstrijden te winnen. Dat lukte dus vrijdagavond voor het eerst. 

De Parel van het Zuiden won twee weken terug de openingswedstrijd in en tegen Dordrecht (0-2). Vorige week werd Helmond Sport overtuigend verslagen (5-1). Vrijdag was NAC dankzij een rake kopbal van Ivan Ilic te sterk voor Cambuur (1-0). De ploeg van Ruud Brood krijgt vrijdag 30 augustus in Volendam de kans om de historische succesreeks te verlengen. 

Bekijk hier het interview met Ivan Ilic na NAC - Cambuur:

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.