Volledig scherm
Gianluca Nijholt © Pro Shots

Nijholt, Van Diermen en Brusselers terug bij de groep

BREDA - In aanloop naar de topper met VVV vrijdag, stroomt de overvolle ziekenboeg van NAC gestaag leeg. Trainer Marinus Dijkhuizen krijgt er maandag in iedere linie een (basis)speler bij en komt zodoende iets ruimer in zijn mogelijkheden te zitten.


Terwijl de fitte spelers na het oefenduel met Waasland-Beveren afgelopen donderdag drie dagen vrijaf kregen, werkten Kevin van Diermen (hamstring), Gianluca Nijholt (knie) en Bodi Brusselers (enkel) in Zundert hard aan de laatste fase van hun herstel. Vandaag sluit het trio aan bij de groep. De verwachting is dat ze tegen VVV inzetbaar zijn.
Van Diermen zal samen met Shane O’Neill en Arno Verschueren moeten concurreren om de twee plekken centraal achterin. Met Jesse van Bezooijen houdt Dijkhuizen pas na de winterstop rekening. De verdediger maakte vorig week na maanden blessureleed zijn rentree bij de tweede en zal eerst wedstrijdritme op moeten doen.

Nijholt geldt als een welkome versterking voor het middenveld. Voor zijn knieblessure, die hem aan de kant hield tegen Jong Ajax, maakte hij tegen Fortuna Sittard en FC Oss een prima indruk. Zijn terugkeer zal vrijwel zeker ten koste gaan van Robbie Haemhouts en Grad Damen. Met de nog altijd pas 17-jarige Brusselers krijgt Dijkhuizen een multi-inzetbare aanvaller tot zijn beschikking. De jongeling stond na een spetterende entree in augustus, bijna twee maanden aan de kant. Eind oktober kreeg hij nog een terugslag tijdens een wedstrijd met het onder negentien team. Met in het achterhoofd de blessures van Danny Verbeek (schouder) en Thomas Agyepong (hamstring) is Brusselers een welkom alternatief voor de technische staf. Linksback Charno Ekangamene tenslotte heeft liesklachten en is tot nader orde niet inzetbaar.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (34%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
592 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen