Volledig scherm
Gianluca Nijholt tussen Guus Til en Oussama Idrissi. © VI Images

Nijholt over NAC: ‘We moeten niet doen alsof we gedegradeerd zijn, dat schiet natuurlijk niet op’

Gianluca Nijholt, een van de weinige spelers met gevoel voor de club, slaak een diepe zucht. ,,Na de 0-1 zijn we het kwijt, de 0-2 is mijn fout.” De verdedigende middenvelder trekt het boetekleed aan. ,,Ik moest hem (Guus Til) overnemen, want zolang je niks hoort moet je mee. Dat is mijn verantwoording.”

Hij heeft het over een lastige fase en een moeilijk programma na de 0-3-nederlaag tegen een oppermachtig AZ. Ook Nijholt krijgt de nijdige commentaren over de spelersgroep mee. ,,De geluiden die ik hoor, zijn niet positief. Dat is niet meer dan logisch. We laten het gewoon niet zien. Daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor.” Nijholt zegt dat het lastig is. “Het moet ook een keertje mee zitten. Als Mühren in het begin die bal maakt, dan krijg je een positief gevoel. Dat gebeurt niet en dan worden de mensen boos, terecht. Dit doet pijn, ook bij mij.”

Voor NAC is het de komende weken bijna onbegonnen werk om van de laatste plaats af te komen gezien het programma. Dat beseft Nijholt ook: ,,De Graafschap inhalen, moet het hoofddoel zijn. Volgende week spelen we in Amsterdam tegen de best voetballende ploeg van Nederland, dus ja… Toch moeten we positief blijven. Met de koppies omlaag en doen alsof we gedegradeerd zijn, schiet natuurlijk ook niet op.”