Volledig scherm
© Pro Shots

Nijholt gepasseerd, Dessers twijfelgeval bij NAC (video)

ZUNDERT – Gianluca Nijholt is zijn basisplaats kwijt bij NAC. De middenvelder werd in de rust van het bekerduel met VVV (0-2-nederlaag) naar de kant gehaald, omdat trainer Marinus Dijkhuizen niet tevreden was over zijn inbreng. Tegen De Graafschap wordt Nijholt vervangen door Olivier Rommens.


Nijholt was samen met Jeff Stans een van de grootste blikvangers onder de 22 nieuwkomers deze zomer. Na twee maanden moet hij echter een pas op de plaats maken. De gepasseerde Nijholt steek de hand in eigen boezem. “Tegen VVV was ik niet goed, slecht gewoon. Dan is het logisch dat je gewisseld wordt. Zo simpel is het. De trainer heeft uitgelegd waarom ik gepasseerd ben. Daar ben ik het deels mee eens, deels niet. We hebben een brede selectie en nu is de keuze even niet op mij gevallen. Aan mij de trainer weer te overtuigen.”

Achterin keert Ashley Smith-Brown terug in de basis ten koste van Charni Ekangamene die een matige indruk maakte in zijn debuutwedstrijd tegen VVV. Kevin van Diermen en Arno Verschueren vormen opnieuw het centrale koppel. “Omdat ik zoveel mogelijk wil vasthouden aan de basis van RKC”, legt Dijkhuizen uit.

Kritiek
Hij spreekt de verwachting uit weer te kunnen beschikken over zijn topscorer Cyriel Dessers die lichte rugklachten heeft. “Ik hoop dat Barker op tijd is en dat Dessers kan spelen. Met hun dreiging en diepte in hun spel zijn het onze twee gevaarlijkste aanvallers.” Barker stond dinsdag twee uur vast in het verkeer en begon tegen VVV daarom op de bank.

Rechts voorin krijgt Giovanni Korte opnieuw het vertrouwen ten opzichte van Thomas Agyepong en Danny Verbeek. In het doel maakt Andries Noppert plaats voor Jorn Brondeel.

Na het bekerechec tegen VVV, wil Dijkhuizen een reactie zien van zijn team dat onder een striemend fluitconcert het veld verliet dinsdag. “Het publiek is kritisch. Terecht ook. Ik heb daar geen moeite mee. Het moet nu van ons komen. Vanaf minuut een moeten wij ervoor zorgen dat ze achter ons gaan staan.”

Opstelling
Brondeel; Sporkslede, Verschueren, Van Diermen, Smith-Brown; Rommens, El Allouchi, Haemhouts; Korte, Dessers en Barker.

Interview met Gianluca Nijholt voor de wedstrijd van NAC tegen de Graafschap.