Volledig scherm
© Pro Shots

Nieuwkomer Oosterwijk uit selectie gezet na heftige reactie over reserverol

BREDA - FC Twente-huurling Jari Oosterwijk behoort niet tot de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht maandagavond. Hij is buiten de selectie gelaten na een woordenwisseling met trainer Stijn Vreven. Dat heeft NAC bevestigd. "Jari was hevig ontgoocheld over zijn plaats op de bank. Ik was verrast door zijn heftige reactie. Dat had ik niet verwacht. daarom heb ik hem buiten de kern gelaten", zei Vreven na het duel met FC Dordrecht.

"We kennen elkaar pas vijf dagen. Misschien dat we aan elkaar moeten wennen", aldus Vreven. "Ik heb morgen (dinsdag) een gesprek met hem. Hij is niet meteen zijn krediet kwijt en wordt ook niet verbannen. Ik beschouw het als een momentopname. Hij blijft gewoon bij ons trainen. Hij moet alleen begrijpen dat ik werk volgens het wij-gevoel. Daarbij gelden bepaalde normen en waarden."

Na de training van zondag kreeg de nieuweling te horen dat hij niet in de basis zou starten. Dat leidde tot een woordenwisseling. Hij reageerde dusdanig dat Vreven besloot hem niet te selecteren.

Vrijdag stond Oosterwijk nog in de basis tegen FC Den Bosch. In die wedstrijd nam hij de enige treffer van NAC voor zijn rekening.