Volledig scherm
PREMIUM
Ivan Ilic en Sydney van Hooijdonk: twee van de aanjagers van een herboren NAC. © BSR Agency

Nieuwe gezichten bij NAC zorgen voor nieuw elan

Met alleen Excelsior en Cambuur nog in het spoor, de beloftenteams worden buiten beschouwing gelaten omdat ze in de opgeschoonde stand niet meedoen om de prijzen, ligt NAC na een hoopgevende competitiestart met 16 uit 7 op koers voor promotie. Vijf oorzaken van de huidige tweede plaats die op het einde van de rit een ticket voor de eredivisie oplevert.

Nick Olij

Het is iedere keer een feest om de doelman te interviewen. Olij neemt geen blad voor de mond en is wars van open deuren. Onder de lat is hij een baken van rust, dat begon al in Dordrecht (0-2-zege) met cruciale reddingen. De op voorspraak van Jelle ten Rouwelaar gehaalde sluitpost is, hoewel hij best een keer op slippertje is te betrappen, een puntenpakker. Hij stuurt zijn Spaanse verdediging probleemloos in het Spaans aan, pakt ballen waarvan hij geacht wordt die te pakken en straalt rust en zekerheid uit. Tegen Excelsior uitblinker.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.