Volledig scherm
Nick Olij met het bronzen schild. © BSR Agency

Nick Olij ontvangt bronzen schild als beste keeper eerste periode

Met vijf clean sheets in de eerste negen competitieduels en cruciale reddingen op belangrijke momenten, was Nick Olij een van de oorzaken van het winnen van de eerste periodetitel. Maandag, voorafgaand aan het duel met De Graafschap (1-2-nederlaag), kreeg hij de bronzen schild uitgereikt. 

In het bijzijn van zijn schoonvader, opa en vriendin ontving Olij de prijs voor beste doelman van de eerste periode. Daarmee de bevestiging krijgend dat NAC na jaren van onbetrouwbare keepers eindelijk een sluitpost heeft gevonden die wedstrijden wint in plaats van punten kost. Tegen FC Eindhoven vrijdag en De Graafschap op maandag incasseerde Olij vier doelpunten; 2-2 en 1-2. Bijna evenveel als de vijf goals die hij slikte in de negen wedstrijden ervoor.

Volledig scherm
Bronzen schild. © Getty Images
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.