Volledig scherm
foto: Edmund Messerschmidt

Nadir Çiftçi weg bij NAC

BREDA – Nadir Çiftçi mag vertrekken bij NAC. Dat heeft de Bredase club hem in een persoonlijk onderhoud laten weten. Het verblijf van de 21-jarige spits, die wordt begeleid door Pierre van Hooijdonk, blijft zodoende beperkt tot één seizoen waarin hij tot slechts zeven invalbeurten kwam.

Na een succesvolle proefperiode, met een prima oefenwedstrijd tegen Sparta, ondertekende Çiftçi vorige zomer een driejarig (jeugd)contract. Van Hooijdonk: “Ik kende hem van Jong Turkije en wist dat NAC een aanvaller zocht. Op dat moment dat ik hoorde dat hij transfervrij was, heb ik NAC ingelicht.”

In de eerste vier maanden moest hij genoegen nemen met zes kortstondige optredens waarna de klad erin kwam. Eind januari werd hij zelfs naar het beloftenteam verbannen na een incident op de training. Een ogenschijnlijk onschuldig duel met Tim Gilissen werd een opstootje waarna hij zijn teamgenoot tegen de borstkas trapte. In de nasleep ervan verkocht hij vredestichter Kees Luijckx een klap op zijn neus. Begin april keerde hij terug in de selectie en kreeg een tweede kans, viel nog een keer in tegen Ajax maar kon de technische leiding nooit meer overtuigen.

“Mijn vertrouwen in die jongen blijft groot”, zegt Van Hooijdonk. “Hij is snel en fysiek sterker dan menig speler van zijn leeftijd. Eind 2011 stond Nadir op het punt geselecteerd te worden voor Turkije dat een oefenwedstrijd speelde tegen Nederland. Omdat de papieren niet op tijd in orde waren, ging het niet door. Nadir kan echt wel wat, het is er alleen niet uitgekomen. Dat ligt ook zonder meer aan hemzelf.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement