Aanjager Roger Riera schreeuwt het uit.
Volledig scherm
Aanjager Roger Riera schreeuwt het uit. © ANP Sport
2
EINDE
0
  • Othman Boussaid 54'
  • Ivan Ilic 73'

NAC zorgt voor daverende bekerstunt en schakelt PSV uit in kolkend Rat Verlegh Stadion

NAC heeft donderdagavond voor een gigantische bekerstunt gezorgd. De eerstedivisionist schakelde in een zinderend Rat Verlegh Stadion eredivisionist PSV uit en plaatste zich zo voor de kwartfinale van de beker. Dankzij doelpunten van Othmane Boussaid en Ivan Ilic werd het 2-0.

Bekijk hier de samenvatting NAC-PSV.

Dat PSV NAC serieus nam, bleek uit de opstelling van de ploeg. Ernest Faber koos voor de vaste namen. Ook bij NAC geen verrassingen in de basiself voor het bekertreffen in de achtste finale. Het gegeven dat NAC de laatste drie onderlinge bekerduels had gewonnen, zorgde voor hoop in het Bredase kamp. Het publiek besloot daarop er massaal achter te gaan staan en zorgde voor een prima sfeer.

Gesteund door de eigen supporters verstopte NAC zich allerminst in de openingsfase. Druk zetten op de Eindhovense defensie werd met gejuich ontvangen. Het toonde de intenties van Willem Weijs, die vond dat zijn ploeg niets te verliezen had. Toch was de grootste kans na acht minuten voor PSV. Mohamed Ihattaren dook op voor Nick Olij, die met zijn eerste redding zijn ploeg op de been hield.

Lat

Maar in het eerste kwartier zag het er verder prima uit voor de Bredase ploeg. Druk zetten, durven te voetballen en verdedigend leunend op het ijzersterk spelende duo Roger Riera – Jan Paul van Hecke. Het leidde tot een grote kans na veertien minuten. Arno Verschueren, de man in vorm, maakte ruimte voor een schot en raakte de lat.

Daarna drong PSV de thuisploeg vooral terug, maar de defensie van de Parel van het Zuiden hield stand. PSV was dan wel de meest dreigende ploeg, grote kansen bleven uit in het vervolg van de eerste helft waardoor er halverwege 0-0 op het bord stond. Dat gaf de Bredase burger moed.

De 2-0
Volledig scherm
De 2-0 © BSR Agency

Boussaid

De sfeer werd na rust nog beter. De oren suisden weer als vanouds. En in de 54ste minuut explodeerde het stadion zowat. De man die nooit scoorde, scoorde uitgerekend tegen PSV: Othmane Boussaid rondde een vlotte aanval over rechts af nadat Verschueren het overzicht bewaarde. De vleugelspeler passeerde Lars Unnerstall in twee keer: 1-0.

Rode kaart PSV

Het werd nog erger voor PSV. Na een uur spelen moest Timo Baumgartl aan de noodrem trekken na een Bredase aanval om de vingers bij af te likken. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was onverbiddelijk: rood. Een bekerstunt van jewelste was in de maak.

Een kwartier voor tijd kwam de kers op de taart. Een vlotte uitbraak van NAC leek op niets uit te lopen tot de bal voor de voeten van Ivan Ilic viel. Het gekraakte schot van de middenvelder plofte achter Unnerstall: 0-2. Door de zege plaatste NAC zich voor de kwartfinale waarin AZ de tegenstander is. En de liefde werd nog lang bezongen.

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Van Hecke, Riera, Van Anholt; Verschueren, Ivan Ilic (76. Azzagari), El Allouchi; Luka Ilic, Dogan (87. Van Hooijdonk), Boussaid (82. Van der Gaag).

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (32%)
  • Per direct stoppen (68%)
745 stemmen