Volledig scherm
Erik Palmer-Brown viel zondag met een knieblessure uit. © BSR Agency

NAC zonder Palmer-Brown tegen Feyenoord, Damen logische vervanger

Bijna wekelijks wordt de ziekenboeg van NAC dit seizoen aangevuld met een nieuw geval. Erik Palmer-Brown is de volgende zieke die voor behandeling is opgenomen. De centrale verdediger ontbreekt vanwege een knieblessure woensdagavond (20.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

De Amerikaan viel zondag in de rust van de ontmoeting met Fortuna Sittard (2-1-nederlaag) uit met knieklachten. Zijn vervanger Grad Damen speelde een verdienstelijke tweede helft. Vanwege zijn kwaliteiten aan de bal koos Ruud Brood voor de linksbenige middenvelder in plaats van een echte voorstopper als Daan Klomp. Het lijkt daarom voor de hand liggend dat Brood drie dagen later andermaal voor Damen kiest.

De linksbacks Alex Gersbach en Greg Leigh zijn weer in training, Feyenoord komt echter te vroeg. Ze zullen hooguit de laatste twee competitieduels tegen Heerenveen (12 mei) en PEC Zwolle (15 mei) in actie komen.

Inzicht

De ergernis over het matte spel in met name de eerste helft tegen Fortuna Sittard gekoppeld aan het missen van grote kansen en de onkunde bij de verdedigers leidde tot veel frustratie afgelopen zondag. ,,Met vier punten (VVV 1-1 en Excelsior 1-2) creëerden we een nieuw verwachtingspatroon. Dat zorgde voor hoop. Ik denk dat als we de gelijkmaker hadden gemaakt tegen Fortuna, we erover heen waren geknald", zegt Brood. ,,Kwaliteit, overzicht, inzicht; dat zal allemaal wel. We trainen veel op afwerken op het doel, maar hebben te veel nodig om te scoren. We schieten onszelf in de voet. De teleurstelling is daarom groter als we de wedstrijd verliezen.”

Als De Graafschap en Excelsior deze midweekse speelronde drie punten pakken en NAC verliest van een uitgekleed Feyenoord (geen Van Persie, Berghuis, Jorgensen, Haps en Martina) is degradatie officieel. ,,Ik houd er geen rekening mee dat als alles verkeerd valt, wij deze week gedegradeerd zijn”, zegt Brood. ,,Het kan gebeuren, zo realistisch ben ik wel. Maar ik val niemand ermee lastig, dat zou een verkeerde insteek zijn. Als de supporters zien dat een speler ervoor gaat, misschien dat wij dan kunnen afdwingen dat wij wel een goal maken. De koppies mogen wij nooit laten hangen.”

Mogelijke opstelling: Van Leer; Karami, Koch, Damen, Van Anholt; Kali, Lundqvist, El Allouchi, Ilic; Korte en Te Vrede.
Afwezig: Leigh, Gersbach, Palmer-Brown (knie), Verschueren (knie), Dervite (knie), Mühren (voet), Sporkslede (achillespees) en Schoofs (enkel).