Volledig scherm
ZUNDERT - NAC Breda. 08-07-2016, Autototaalglas trainingscentrum, voetbal, Jupiler League seizoen 2016-2017. Gianluca Nijholt.

NAC zonder laatste aanwinsten onderuit tegen Excelsior

BREDA – NAC heeft het besloten oefenduel tegen Excelsior op eigen veld met 1-3 verloren. Terell Ondaan voor rust en Fredy Riberio en Danilo Pantic in het laatste kwartier van de wedstrijd bezorgden de Rotterdammers de zege. Tussendoor deed Gianluca Nijholt, na een goede assist van Mounir el Allouchi, iets terug namens de thuisploeg.

In een leeg Rat Verlegh Stadion trad NAC aan zonder de laatste twee aanwinsten Charni Ekangamene en Shane O’Neill. De twee centrale verdedigers bekeken het oefenduel vanaf de tribune geflankeerd door de directie van NAC en een afvaardiging van Manchester City.

Trainer Marinus Dijkhuizen trad donderdagmiddag aan met een gewijzigd middenveld dat gevormd werd door Giovanni Korte, Grad Damen en Robbie Haemhouts. In de rust werd het trio vervangen door Mounir el Allouchi, Jeff Stans en Gianluca Nijholt. De aanvoerdersband ging daarbij over van Haemhouts naar Stans.

Op dat moment stond het 0-1 na een treffer van Terell Ondaan die na een kwartier spelen aan de aandacht van de Bredase defensie was ontsnapt. Nadien hield doelman Filip Kurto Brandon Barker, tot tweemaal toe, Robbie Haemhouts en Arno Verschueren van scoren af.

Rentree
Na rust maakte Danny Verbeek zijn rentree nadat een hamstringblessure hem weken aan de kant had gehouden. Na een uur spelen kwam hij erin voor Barker, een van de vier huurlingen van Manchester City.

Nadat Nijholt halverwege de tweede helft NAC naast Excelsior had gebracht met een bekeken schuiver in het strafschopgebied, ontsnapte Ribeiro aan de aandacht van linksback Ashley Smith-Brown. Invaller doelman Van der Maaten redde in eerste instantie, maar moest een rebound toestaan waarna Ribeiro alsnog het net wist te vinden. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Pantic de eindstand op 1-3.

NAC kon in de tweede helft behoudens de treffer van Nijholt een inzetje van invaller Adarabioyo weinig meer uitrichten.

Vanwege de interlandperiode heeft NAC komend weekend geen verplichtingen. De Bredanaars hervatten vrijdag 9 september de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

NAC – Excelsior 1-3 – (0-1) – 15. Ondaan 0-1, 70. Nijholt 1-1, 75. Ribeiro 1-2, 90. Pantic 1-3.
NAC: Noppert (46. Van der Maaten); Sporkslede, Verschueren, Van Diermen (80. Adarabioyo), Smith-Brown (80. Demon); Korte (46. El Allouchi), Damen (46. Stans), Haemhouts (46. Nijholt); Barker (60. Verbeek), Dessers (46. Faupala) en Agyepong.
Excelsior: Kurto; Owusu, Mattheij, Massop, Brito; Haspolat (46. Bruins), Hadouir (70. Drost), Faik; Ribeiro, De Reuver (46. Badjeck) en Ondaan (70. Pantic).

poll

NAC moet een nieuwe keeper halen

NAC moet een nieuwe keeper halen

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
992 stemmen