Volledig scherm
Gervane Kastaneer. © BSR Agency

NAC zonder Kastaneer in Heerenveen, zieke Kali en Rosheuvel wel op tijd fit

Gervane Kastaneer ontbreekt vanwege een blessure zondag (14.30 uur) in Heerenveen. De eerder week zieke Anouar Kali en Mikhail Rosheuvel, beiden waren enkele dagen afwezig, zijn wel van de partij in de degradatiewedstrijd van NAC.

Trainer Ruud Brood houdt de moed erin, misschien wel tegen beter weten in. ,,We beseffen dat het zwaar wordt, maar ik leg mij niet bij voorbaat neer bij degradatie.” Als Excelsior, dat met nog twee wedstrijden te gaan vijf punten meer heeft plus een aanmerkelijk beter doelsaldo, van Heracles wint valt het doek. Verliezen de Rotterdammers, die zeventiende staan op de ranglijst, dan houdt NAC een miniem kansje over het bereiken van de play-offs. De Bredanaars moeten hoe dan ook Heerenveen verslaan, ieder ander resultaat is funest.

Azzagari

Geen Gervane Kastaneer dus, wel Mikhail Rosheuvel en Anouar Kali die vrijdag de groepstraining hebben hervat. Verder houdt Brood al heel de week Yassin Azzagari bij de selectie. Een 17-jarige centrale middenvelder die zich bij de onder 19 en Jong NAC heeft weten te onderscheiden. ,,Ik hou ervan om jonge talentvolle spelers te zien, hij mag eraan ruiken.” 24 april jongstleden mocht Azzagari voor het duel met Feyenoord voor het eerst plaatsnemen op de reservebank. Eerder had hij zijn officieuze debuut gemaakt in de oefenpot met Royal Antwerp.

De lentestop van 2,5 week voelde apart aan voor Brood en zijn spelers. ,,Een lange periode, dat maakte het soms wat onwerkelijk, omdat dit de fase is waarin de beslissingen normaal moeten vallen. Het is moeilijk, omdat het ritme onderbreekt.” De keuze om geen oefenwedstrijd in te plannen, was een bewuste. ,,De beloften hebben in die periode twee keer gespeeld met veel spelers van de onder 19 dat zelf ook in actie kwam. Daarnaast hadden we wat jongens met klachten.”

Mogelijke opstelling: Van Leer; Van Anholt, Koch, Palmer-Brown, Leigh; Kali, Lundqvist; Damen / Nijholt; Korte, Te Vrede, El Allouchi / Ilic.
Afwezig: Kastaneer, Verschueren (knie), Sporkslede (achillespees), Mühren (voet), Schoofs (enkel).