Volledig scherm
Mark Birighitti © Pro Shots

NAC zoekt nog altijd een ervaren keeper, Australische interesse voor Birighitti

Het matige optreden van Mark Birighitti tegen AZ heeft het publieke debat in Breda over het keepersvraagstuk wederom doen oplaaien. Terwijl NAC de zoektocht naar een ervaren doelman allerminst gestaakt heeft, lijkt Melbourne City een reddingsboei uit te werpen voor de 27-jarige doelman. 

In de Australische pers wordt gesuggereerd dat Birighitti voor een terugkeer naar zijn geboorteland staat. Mebourne City maakt evenals Manchester City, waar NAC een samenwerkingsverband mee heeft, deel uit van de City Football Group. Birighitti werd na veel twijfel via het scoutingsnetwerk van Manchester City een jaar geleden binnengehaald. Hij kreeg een tweejarig contract met een optie voor een extra seizoen.

Volgens ingewijden heeft de Australische keeper in april van dit jaar van technisch directeur Hans Smulders al te horen gekregen dat NAC zijn doorlopende contract (2019) wil ontbinden. Zijn zaakwaarnemer is deze zomer daarom op zoek gegaan naar een andere werkgever, maar verder dan wat lichte interesse uit de Engelse derde divisie (League One) is hij niet gekomen.

Quote

Birighitti heeft in april van dit jaar van technisch directeur Hans Smulders al te horen gekregen dat NAC zijn doorlopen­de contract (2019) wil ontbinden.

Bevreemding

De onrustige wedstrijd van Birighitti in Alkmaar heeft de gedachte alleen maar versterkt dat hij zijn langste tijd heeft gehad in Breda. Veelzeggend is dat clubleiding nog steeds een ervaren keeper aan de selectie wil toevoegen, aan die gedachte is niets veranderd. Dat niet Karol Niemczycki, die woensdag met Jong NAC negentig minuten speelde tegen Hoogstraten (0-0), maar Birighitti in het openingsweekeinde op doel stond, wekte bevreemding. 

De Bredase club wil Niemczycki echter rustig brengen. Met Muric en Niemczycki, beiden 19 jaar, heeft NAC ontegenzeggelijk twee talenten in huis, maar een back-up met kilometers op de teller wordt als een welkome aanvulling op het huidige assortiment gezien. Daarom dat de zoektocht naar een oudere sluitpost allerminst gestaakt is. Een maand geleden al zei trainer Mitchell van der Gaag dat de club het liefst twee keepers aan de selectie wilde toevoegen, los van het gegeven of de overbodige Birighitti zou blijven of niet. 

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen