Volledig scherm
Karol Mets © ANP Pro Shots

NAC ziet drie spelers de wereld overgaan

Drie spelers zijn deze week uitgevlogen om voor hun nationale team in actie te komen. De verdedigers Karol Mets (Estland) en Jurich Carolina (Curaçao) en middenvelder Luka Ilic (Servië) zijn deze week allemaal afwezig op de training van NAC en komen in de loop van volgende week pas terug. 

De afwezigheid van Mets en Carolina is vooral vervelend, omdat trainer Mitchell van der Gaag de komende periode had kunnen gebruiken om zijn bekritiseerde verdediging onder handen te nemen en bijvoorbeeld een nieuwe samenstelling uit te testen. Rechtsback Pele van Anholt is zoals bekend langdurig geblesseerd.

Daarnaast is keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar op pad met Jong Oranje dat 6 september in en tegen Engeland speelt en 11 september Schotland ontvangt. Beide wedstrijden zijn in het kader van de EK-kwalificatie. Gervane Kastaneer ontbreekt overigens bij Jong Oranje. De aanvaller behoorde tot de voorselectie, maar overleefde de laatste schifting niet. Erik Palmer-Brown maakte deel uit van de voorselectie van de Verenigde Staten, maar haalde ook de definitieve selectie niet. 

Mets

Estland - Griekenland (8 september) 
Finland - Estland (11 september)  

Carolina 

Curaçao - Grenada (10 september)  

Ilic

Jong Servië - Jong Macedonië (7 september)
Jong Rusland - Jong Servië (11 september)

Volledig scherm
Luka Ilic. © Pro Shots