Volledig scherm
© Dennis Kas

NAC wint uit bij Achilles'29: 1-2

VOETBAL - NAC heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Vrijdagavond in Groesbeek tegen Achilles'29 werd het 1-2. Door tweede zege op rij staat NAC bovenaan, op doelsaldo.

Het was linksback Ashley Smith-Brown die al na een kwartier voor de voorsprong zorgde. De voorsprong had verdubbeld kunnen worden toen NAC een penalty kreeg. Nieuweling Thomas Agyepong ging namelijk over het been: strafschop. De inzet van Jeff Stans werd echter gekeerd. Zodoende stond het halverwege nog altijd 0-1.

De voorsprong werd in de tweede helft verdubbeld door Cyriel Dessers. De spits schoot hard raak. Daarna kreeg invaller Giovanni Korte de kans op 0-3, maar op aangeven van Dessers miste hij.

Achilles'29 kwam terug in de wedstrijd. Ruim vijf minuten voor tijd viel de 1-2. Boy van de Beek verschalkte doelman Jorn Brondeel met een vrije trap. In blessuretijd misten Dessers en Korte nog kansen op 1-3.

Het is voor NAC de tweede winstpartij van het seizoen. Vorige week, in eigen huis, werd Jong FC Utrecht verslagen: 4-1.

In Groesbeek werd NAC gesteund door 300 meegereisde supporters. Het natuurgras van vorig seizoen is vervangen door kunstgras.

Opstelling NAC: Brondeel; Sporkslede, Rommens, Van Diermen, Smith-Brown; Nijholt, Stans, Haemhouts; Agyepong (61. El Allouchi), Dessers, Brusselers (72. Korte).

Lees de hoogtepunten van de wedstrijd terug aan de hand van de tweets van NAC-watcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco

Volledig scherm
© Pro Shots / Erwin Spek