NAC wint met 1-5 bij Madese Boys, eerste doelpunt Van Hooijdonk

videoNAC is de oefencampagne op het nieuwe seizoen gestart met een 1-5-zege op de amateurs van Madese Boys. Op een goed gevuld sportpark De Schietberg zorgden Mitchell te Vrede, Gianluca Nijholt, Jethro Mashart, Arno Verschueren en Sydney van Hooijdonk voor de doelpunten.

Trainer Mitchell van der Gaag stuurde tegen de tweedeklasser twee verschillende elftallen het veld op, met Menno Koch en Karol Mets als de aanvoerders. En met oog voor de uit de eigen opleiding doorgekomen talenten. Zo kregen voor rust doelman Karol Niemczycki, verdediger Daan Klomp, middenvelder Marwin Reuvers en aanvaller Skender Loshi hun minuten. Na de thee de verdedigers Julian Broeren en Victor Stenzler, linker middenvelder Mashart en spits Sydney van Hooijdonk.

Van Hooijdonk

De zoon van NAC-legende Pierre van Hooijdonk had een half uurtje nodig voor zijn eerste goal in de hoofdmacht van de Parel. Nadien nam hij twee vrije trappen die net over de lat gingen of door de keeper gestopt werden.

Niet alle aanwinsten kwamen overigens in actie in het zonnige Made. Pele van Anholt en Gervane Kastaneer bleven op de tribune, evenals de middenvelders Gram Damen, Vinnie Vermeer en Lucas Schoofs. Ook het uit Manchester afkomstige City-trio keek van de kant toe. Het papierwerk van Luka Ilic, Mohammed Aminu en Erik Palmer-Brown was voor aanvang van het oefenduel nog niet in orde gemaakt.

Dinsdag (19.30 uur) vervolgt NAC de oefenreeks met het duel tegen Victoria'03 in Oudenbosch.

Madese Boys - NAC 1-5 (0-2) - 22. Te Vrede (pen.) 0-1, 27. Nijholt 0-2, 66. Mashart 0-3, 69. Verschueren 0-4, 75. Van Hooijdonk 0-5, 88. Van der Pluijm 1-5.

Opstelling NAC eerste helft: Niemczycki; Sporkslede, Klomp, Koch, Leigh; Reuvers, Nijholt; Loshi, Van der Gaag, El Allouchi; Te Vrede.

Opstelling NAC tweede helft: Birighitti; Broeren, Stenzler, Mets, Carolina; Verschueren, Haemhouts; Rosheuvel, Van Gestel, Mashart; Van Hooijdonk. 

Volledig scherm
Madese Boys-spelers Ruud van Stokkum en Quinten van den Kieboom proberen NAC'er Skender Loshi van de bal te houden. © Pro Shots