Volledig scherm
© VI Images / PA Photos Ltd

NAC winkelt bij Manchester United en hengelt voormalig Engels jeugdinternational binnen

Nadat Manchester United onlangs een juweeltje uit de jeugdopleiding van NAC haalde, slaat de Bredase club deze week terug. De 20-jarige Joshua Bohui komt vrijwel zeker transfervrij over van United. 

Als de vleugelaanvaller vandaag door de medische keuring komt, zal hij nog voor dit weekend als versterking worden aangekondigd door NAC. Goed ingevoerde bronnen weten te melden dat Bohui zijn handtekening zet onder een tweejarig contract met een optie voor nog eens twee jaar. Eerder sloeg de Engelsman, die zowel op rechts als links uit de voeten kan, een aanbieding af om zijn aflopende verbintenis te verlengen bij Manchester United.

Nadat NAC onlangs de pas 16-jarige Björn Hardley kwijtraakte aan de Engelse club, United betaalt naar verluidt een opleidingsvergoeding van ruim 100.000 euro, maakt het nu handig gebruik van de transfervrije status van de voormalig Engels jeugdinternational. De voorbije twee jaar speelde Bohui ruim veertig wedstrijden in het onder 23 team dat in dezelfde competitie uitkomt als het EDS-team van Manchester City waarvan NAC geregeld spelers in bruikleen krijgt.

Zevende nieuweling

Bohui wordt de zevende nieuweling van NAC, de vier doorgestroomde jeugdspelers niet meegerekend. Daarmee krijgt trainer Ruud Brood zijn gewenste aanwinst voor de flanken. Eerder versterkte NAC zich met doelman Nick Olij, de verdedigers Robin Schouten, Nacho Monsalve en Roger Riera Canadell en de aanvallers Andrija Filipovic en Finn Stokkers. Op het vinkentouw zitten verdediger Steve Kapuadi (AA Gent) en de middenvelders Luka en Ivan Ilic van Manchester City waarmee NAC aan het vierde van het vijf jaar durende samenwerkingsverband begint.