Volledig scherm
Kapuadi. © BN DeStem

NAC wil Steve Kapuadi voor twee jaar vastleggen, verdediger traint voorlopig als proefspeler mee

Niet alleen Grad Damen is vandaag op tijdelijke basis toegevoegd aan de selectie van NAC, ook Steve Kapuadi maakte donderdagochtend op dag 4 van het trainingskamp zijn opwachting op het veld in Oudenbosch. 

De 21-jarige centrale verdediger staat al geruime tijd in de belangstelling van NAC; voor de speler ligt in Breda zelfs een tweejarig contract klaar met de optie om daarna te verlengen. Probleem is echter de (hoge) opleidingsvergoeding die de Bredase club moet overmaken aan AA Gent voor de twee seizoenen dat de Fransman in het beloftenteam van de Buffalo's heeft gespeeld.

Bij een overschrijving binnen de eigen landgrenzen, in dit geval tussen twee Belgische clubs, kan Kapuadi gratis overstappen. Als de linksbenige voorstopper naar het buitenland gaat, dient volgens de FIFA-reglementen een opleidingsvergoeding betaald te worden. Daar hikt NAC nu tegenaan. Dat Kapuadi een vrij man is omdat AA Gent hem geen contract heeft aangeboden, doet niet ter zake. De bijna twee meter lange mandekker is sowieso alleen op amateurbasis actief geweest in Gent en heeft in zijn nog jonge leven nooit eerder een profcontract getekend. 

Totdat er een oplossing is gevonden tussen de twee clubs traint Kapuadi voorlopig als proefspeler mee bij NAC. Hij kan daardoor wel gewoon getest worden tijdens de oefenwedstrijden. Met Nacho Monsalve, Roger Riera, Jan Paul van Hecke en straks wellicht Kapuadi, zou de technische staf de beschikking hebben over vier centrale verdedigers.   

Volledig scherm
Kapuadi. © BN DeStem
Volledig scherm
Kapuadi. © BN DeStem
  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.