Ruud Brood
Volledig scherm
Ruud Brood © BSR Agency

NAC wil spoedig nieuwe trainer presenteren: Brood één van de twee kandidaten

NAC heeft de afgelopen weken met drie kandidaten gesproken om volgend seizoen trainer te worden, dat heeft technisch directeur Tom Van Den Abbeele dinsdag gezegd. Huidig trainer Ruud Brood is er een van, de andere twee namen noemde hij niet.

,,We zijn er nog niet uit wie de geschikte persoon is om de job te doen”, zegt Van Den Abbeele. ,,Eentje is afgevallen en dat is niet Ruud. Het wordt hij of die andere persoon. Ik had gedacht vandaag duidelijkheid te kunnen geven, daar ben ik niet in geslaagd. Een kleine teleurstelling.” Uiterlijk maandag verwacht de Belg de trainer te kunnen presenteren die NAC naar promotie moet leiden.

In het door Van Den Abbeele opgestelde profiel staat dat de trainer van NAC een peoplemanager is, iemand die makkelijk met mensen omgaat, zowel staf als spelers en graag met jonge mensen werkt. ,,Ik houd niet van te grote ego’s. Het zijn de spelers op het veld die het moeten doen, zij hebben geen behoefte aan baasje langs de kant. De mensen op een positieve manier uitdagen, motiveren, grenzen verleggen, de lat zo hoog mogelijk leggen en proberen erover te springen. Dat is de coach waar wij voor gaan.”

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
945 stemmen