Arno Verschueren
Volledig scherm
Arno Verschueren © Pro Shots

NAC wil contract Arno Verschueren openbreken

NAC heeft Arno Verschueren een aanbieding gedaan om zijn contract, dat na dit seizoen nog een jaar doorloopt, open te breken. Beide partijen zijn al een tijdje met elkaar in gesprek. De club heeft inmiddels een tegenvoorstel ontvangen. 

Daarnaast kunnen ook Mounir El Allouchi en Bart Meijers een aanbieding verwachten om langer in Breda te blijven, hoewel er met de twee jeugdproducten - in tegenstelling tot Verschueren - nog niet gesproken is.

Verschueren kwam in 2016 over van Westerlo en is onder Marinus Dijkhuizen en later Stijn Vreven vrijwel altijd verzekerd geweest van een basisplaats. In anderhalf jaar kwam de 20-jarige allrounder tot 54 wedstrijden en vier goals. Meestal als middenvelder, in noodgevallen als rechtsback of centrale verdediger. Kritiek is er ook, vanwege zijn lage rendement. In de eredivisie staat Verschueren droog; geen doelpunten en geen assists. Door zijn verbintenis met twee of drie jaar te verlengen wil NAC een hogere transferwaarde creëren en voorkomen dat hij gratis de deur uitwandelt.

Gewaardeerd

De Belg is zelf tevreden in Breda, voelt zich gewaardeerd en heeft de intentie om zich langer te binden aan NAC. Hij is een van de tien spelers met een contract tot medio 2019. Van die groep maken ook de basiskrachten El Allouchi en Meijers deel uit. Twee spelers uit de eigen opleiding die moesten knokken voor hun bestaan bij NAC, in het verleden over het hoofd zijn gezien of zelfs afschreven, maar bijna ongemerkt op de ladder omhoog zijn geklommen.

Van de vier spelers die in het bezit zijn van een aflopend contract, is bekend dat Andries Noppert mag vertrekken. De doelman ontbrak om die reden op het trainingskamp in Portugal. Chiro Ntoko, Olivier Rommens en Thomas Enevoldsen hebben een optie voor een extra jaar die door de club gelicht moet worden. Vier maanden en zestien wedstrijden, als NAC zich rechtstreeks handhaaft, hebben Ntoko en Enevoldsen om de leiding te overtuigen. Rommens moet vooral hopen op een tegemoetkoming van NAC, omdat hij in augustus zijn kruisband afscheurde en tot de zomer moet revalideren waardoor zijn tweede seizoen in rook is opgegaan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen