Volledig scherm
Body Brusselers schoot ook in de voorbereiding tegen Kogelvangers raak. © NAC Breda

NAC wil Bodi Brusselers met eerste profcontract aan zich binden

BREDA - NAC is voornemens om Bodi Brusselers een eerste profcontract aan te bieden. De Bredase club is dermate tevreden over de ontwikkeling van het zeventienjarige talent, dat het de speler voor langere tijd aan zich wil binden.

Met het vastleggen van Brusselers wil NAC ook voorkomen dat de aanvallende middenvelder in de toekomst voor alleen een opleidingsvergoeding de deur uitloopt. Hoewel dat vrij onwaarschijnlijk is. De zoon van voormalig NAC-speler en oud-hoofd opleidingen Geert Brusselers moet nog twee jaar naar school om zijn vwo-diploma te halen.

Onlangs besloot trainer Marinus Dijkhuizen dat hij de tiener, die met zijn onbevangen spel indruk op hem maakte tijdens de voorbereiding, definitief bij het eerste wilde halen. Brusselers junior krijgt echter wel alle ruimte om zijn middelbare school af te ronden. Een uitdrukkelijke wens van hemzelf en zijn ouders. Komend seizoen zal hij zijn wedstrijden hoofdzakelijk in het beloftenteam spelen en incidenteel voor de A1 uitkomen.

Dat Brusselers in korte tijd zulke grote stappen maakt, is opvallend te noemen. Het eerste half jaar van vorig seizoen was de lichtvoetige nummer tien lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij de A1. Na een stormachtige tweede seizoenshelft is alles anders geworden voor Brusselers die het vertrouwen heeft van zowel de leiding als de technische staf.