Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Johan Gabriëls. © Jan Stads/Pix4Profs

‘NAC werkt als een paard, maar voetbalt vaak als een ezel’

columnWe beginnen vandaag met een ouderwets stukje scorebordjournalistiek. Na gisteravond staat ons goeie ouwe NAC op 24 punten uit 14 duels, doelsaldo plus 6. De koppositie wordt gedeeld door het Friese Cambuur en het sympathieke De Graafschap uit de Achterhoek. Cambuur mag de nummer één plek claimen omdat zij een beter doelsaldo (+23) hebben dan de Doetinchemmers (+20). Je hoeft geen raketgeleerde of stikstofuitstoot-expert (mooi woord) te zijn om te concluderen dat het eerste van NAC té weinig doelpunten maakt.

Het aanvalsspel analyserend kun je niet anders concluderen dat het niet aan goede wil ontbreekt, maar dat er onvoldoende creativiteit in de ploeg zit. Voorspelbaarheid is troef. Bot gezegd: NAC werkt als een paard, maar voetbalt vaak als een ezel. Het wachten is op een dark horse in een geel shirt. Een speler die met een splijtende steekpass of een onvoorspelbare individuele actie complete Keuken Kampioen-achterhoedes uit elkaar trekt. In de winterstop misschien nog wat halen? Onwaarschijnlijk. Niet onbelangrijk detail: de Bredase kas is leeg.

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.