Volledig scherm
© Pro Shots

NAC vraagt een ton transfersom voor Vlatko Lazic

BREDA - Drie zelf opgeleide spelers vertrekken zonder dat NAC er één cent voor terugziet. Ook geen opleidingsvergoeding. Zeven andere spelers bepalen zelf, dankzij de clausule met de eenzijdige optie, of ze blijven of transfervrij de deur uitwandelen. Slechts aan één van de 25 spelers uit de selectie van afgelopen seizoen hoopt NAC geld te kunnen verdienen: Vlatko Lazic.

De Bredase club laat de multifunctionele speler, die een contract heeft tot medio 2017, niet zonder slag of stoot vertrekken en verlangt een transfersom van honderdduizend euro. Dat NAC geld kan vragen, heeft te maken met het feit dat Lazic als enige van de versterkingen in de zomer van 2015 met een meerjarig contract (twee jaar) geen eenzijdige optie in zijn contract liet opnemen. „Mijn insteek is om bij NAC te blijven, daarom heb ik voor twee jaar getekend”, zegt Lazic die voor een nog geen halve ton op de loonlijst staat. „Naar alle waarschijnlijkheid meld ik mij voor de eerste training eind juni, maar ik moet ook zeggen dat er meerdere clubs interesse hebben in mij.”

Het afgelopen seizoen fungeerde Lazic als twaalfde man en kwam hij tot 24 competitiewedstrijden waarin hij goed was voor vijf assists. Scoren deed Lazic niet. De rechtsback die ook als vleugelaanvaller inzetbaar is, heeft gesprekken gevoerd met een club uit de hoogste Belgische klasse. „In tegenstelling tot andere jongens verdien ik niet veel. Pas bij promotie met NAC zou ik omhoog gaan. Bij andere clubs kan ik drie keer meer krijgen. Dat is een reden om verder te kijken. Daarnaast ben ik in finale van de nacompetitie tegen Willem II twee keer op de bank gebleven. Dat helpt niet mee. Daarom overweeg ik verder te kijken, hoewel het niet makkelijk is weg te komen als NAC een vergoeding vraagt.”