Volledig scherm
Chiel Kramer wordt stand-in van Nick Olij. © Foto Ruud Voest

NAC vindt in Kramer back-up voor Olij

NAC heeft beet en houdt Chiel Kramer erbij als tweede keeper achter Nick Olij. Anouar Kali traint inmiddels met de beloften.

Chiel Kramer wordt de tweede doelman van NAC dit seizoen en zet deze week vrijwel zeker zijn handtekening onder een eenjarig contract. De 27-jarige sluitpost is sinds vorige week op proef en kan zich schikken in een rol op het tweede plan achter Nick Olij.

Kramer is niet onbekend met de functie van tweede doelman. Eerder was hij dat bij FC Eindhoven (2014/2016) en Almere City (2018/2019). Alleen in de periode 2016/2018 was hij onomstreden voor zijn trainer. In de eerste divisie kwam hij toen tot een kleine negentig wedstrijden namens Almere City. 

Omdat Olij voor twee jaar vast ligt, Karol Niemczycki volgend jaar terugkeert van zijn tijdelijke verblijf bij een Poolse eerstedivisionist en de leiding veel vertrouwen heeft in tiener Bart Verbruggen, hoeft Kramer er niet op te rekenen dat hij jaren in Breda blijft. Hij lijkt slechts een tussenoplossing te zijn aangezien Niemczycki verhuurd is, maar dat zal ook afhangen of NAC wel of niet promoveert naar de eredivisie.

Beloften

Sem Custers, deze voorbereiding de stand-in van Olij, is voor speeltijd aangewezen op de beloften. Zoals gisteren in het oefenduel (1-1) met de Peter Barendse Academy. Ook Jan Paul van Hecke, Jurich Carolina, Marwin Reuvers en Bodi Brusselers speelden bij Jong NAC mee. De laatste drie hebben geen uitzicht op een plek bij de selectie en hebben tot 2 september de tijd om een andere club te vinden. Datzelfde geldt voor Anouar Kali die inmiddels dagelijks met de beloften op de velden van Boeimeer traint.