Volledig scherm
In het geel Arno Verschueren. © Pro Shots

NAC versterkt zich met Belgisch jeugdinternational Arno Verschueren

BREDA – NAC heeft zich per direct versterkt met Arno Verschueren. Een negentienjarige Belgische jeugdinternational die transfervrij overkomt van Westerlo en voor drie jaar tekent. Met de komst van Verschueren heeft de Bredase club de zo gewenste centrale verdediger binnen.

Verschueren sluit maandag in Zundert aan bij de groep en is vrijdag in de thuiswedstrijd tegen MVV direct inzetbaar. De 1.84 meter lange speler wordt al jaren gevolgd door technisch directeur Hans Smulders en is gehaald voor de basis. Samen met Kevin van Diermen, Kean Bryan (de Engelsman van Manchester City die op het punt staat zich aan NAC te verbinden) en in mindere mate Olivier Rommens zal de Belg moeten concurreren voor de twee centrale posities achterin.

Verschueren begon met voetballen bij Lierse Sk waar later door Westerlo werd opgepikt. Tussen zijn vijftiende en zeventiende speelde hij twee jaar voor Leuven alvorens hij terugkeerde naar Westerlo waar hij nooit wist door te breken ondanks dat hij te boek staat als een groot talent. In het verleden heeft hij vaak als middenvelder gespeeld, maar in de gesprekken met NAC is duidelijk naar voren gekomen dat de rechtsbenige Verschueren als centrale verdediger gebruikt zal gaan worden.

  1. Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    De tunnelklep gaat open als de avondschemering over het meest rauwe en intense voetbalstadion van Nederland valt. Manu Garcia kijkt eens op, geniet en ziet links van hem een geel-zwarte kolonie van duizend mensen op de tweede ring. Ze zwaaien met vlaggen, zingen en hopen tegen beter weten in op een goed resultaat. Angst boezemt De Kuip hem niet in. ,,Juist niet", zal de Spanjaard later zeggen. Kuipvrees? Welnee, daar heeft hij nooit van gehoord.