Volledig scherm
In het geel Arno Verschueren. © Pro Shots

NAC versterkt zich met Belgisch jeugdinternational Arno Verschueren

BREDA – NAC heeft zich per direct versterkt met Arno Verschueren. Een negentienjarige Belgische jeugdinternational die transfervrij overkomt van Westerlo en voor drie jaar tekent. Met de komst van Verschueren heeft de Bredase club de zo gewenste centrale verdediger binnen.

Verschueren sluit maandag in Zundert aan bij de groep en is vrijdag in de thuiswedstrijd tegen MVV direct inzetbaar. De 1.84 meter lange speler wordt al jaren gevolgd door technisch directeur Hans Smulders en is gehaald voor de basis. Samen met Kevin van Diermen, Kean Bryan (de Engelsman van Manchester City die op het punt staat zich aan NAC te verbinden) en in mindere mate Olivier Rommens zal de Belg moeten concurreren voor de twee centrale posities achterin.

Verschueren begon met voetballen bij Lierse Sk waar later door Westerlo werd opgepikt. Tussen zijn vijftiende en zeventiende speelde hij twee jaar voor Leuven alvorens hij terugkeerde naar Westerlo waar hij nooit wist door te breken ondanks dat hij te boek staat als een groot talent. In het verleden heeft hij vaak als middenvelder gespeeld, maar in de gesprekken met NAC is duidelijk naar voren gekomen dat de rechtsbenige Verschueren als centrale verdediger gebruikt zal gaan worden.