Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk in duel met een verdediger van Victoria'03. © Pro Shots

NAC verslaat dappere derdeklasser Victoria'03 en produceert zevenklapper

Twee oefenpotjes, twee keer een helft gespeeld, twee doelpunten. Sydney van Hooijdonk grijpt iedere minuut aan die hij krijgt om te laten zien dat het zestienmetergebied weinig geheimen voor hem kent. Net als zaterdag in Made, stond hij dinsdag in Oudenbosch op de goede plek.

Een speciaal dankwoord gaat daarbij uit naar Mikhail Rosheuvel, die de tiener bediende. De rechtsbuiten levert de ene na de andere voorzet af en staat in twee wedstrijden op twee assists. Dat hadden er meer kunnen zijn, als de aanvallers zorgvuldiger met de aangereikte kansen waren omgesprongen.

Of de 18-jarige Van Hooijdonk volgende week mee op trainingskamp naar Manchester gaat, trainer Mitchell van der Graag halveert de huidige groep van bijna veertig spelers, wordt eind deze week duidelijk. Maar met voorlopig alleen Mitchell te Vrede als diepe spits, is het zeer aannemelijk dat hij erbij zit. Hoewel Skender Loshi, evenals Van Hooijdonk een Bredaas jeugdproduct, eveneens trefzeker was tegen de Oudenbossche amateurs. Waarschijnlijk na het oefenduel met Sparta zaterdag (16.00 uur) maakt de technische staf bekend wie de afvallers zijn.

Van Beijnen

Dinsdagavond tegen Victoria’03, vrijwel gelijktijdig met de WK halve finale België - Frankrijk, kregen rechtsback Mike van Beijnen en vleugelaanvaller Gervane Kastaneer hun eerste minuten. Vlak voor rust knikte de naar binnengekropen Kastaneer een voorzet van de doorgekomen Van Beijnen tegen de touwen, 1-3. Het optreden van het duo bleef beperkt tot een helft. Evenals dat van Freek van Gestel die aan de basis stond van de openingstreffer door een hoekschop bij de eerste paal panklaar op het hoofd van Karol Mets te leggen.

In het laatste kwartier liepen de Bredanaars met nog eens vier goals uit naar een comfortabele 1-7-zege. Onder meer dankzij de doeltreffendheid van de jeugdproducten Skender Loshi en Marwin Reuvers.

Aanwezige Fernandes

Opvallende aanwezige op Sportpark Albano was Paolo Fernandes die samen met de licht geblesseerde Mark Birighitti het duel vanachter de omheining volgde. Fernandes moet met zijn creativiteit een van de spelbepalers worden van NAC. Door de absentie van Birighitti mocht Sem Custers, deze zomer overgekomen van VVV, op de bank plaatsnemen.

Overigens kregen de supporters de spelers van Manchester City (Fernandes, Erik Palmer-Brown, Luka Ilic en stagiair Mohammed Aminu) wederom niet te zien. Het is immer wachten tot het papierwerk is afgegrond.

Victoria’03 – NAC 1-7 (1-3) – 23. Mets 0-1, 27. Ouaddaf 1-1, 29. Van Hooijdonk 1-2, 41. Kastaneer 1-3, 74. Loshi 1-4, 75. El Allouchi 1-5, 84. Reuvers 1-6, 90. Nijholt 1-7.

Opstelling NAC eerste helft: Niemczycki; Van Beijnen, Koch, Mets, Leigh; Verschueren, Broeren; Rosheuvel, Van Gestel, Kastaneer; Van Hooijdonk.

Opstelling NAC tweede helft: Niemczycki; Sporkslede, Koch (65. Stenzler), Mets (65. Leigh), Carolina; Reuvers, Nijholt; Rosheuvel (65. Van Gestel), Van der Gaag, El Allouchi; Loshi.